Pakistan Pencap Eyalet Başbakanı Muhammad Shahbaz Sherif Van’da

Pakistan'ın Pencap Eyaleti Başbakanı Muhammad Shahbaz Sherif, katılacağı Kimse Yok Mu Derneği Van Eğitim Kompleksi...

Pakistan'ın Pencap Eyaleti Başbakanı Muhammad Shahbaz Sherif, katılacağı Kimse Yok Mu Derneği Van Eğitim Kompleksi ve Sosyal Tesis Birimleri’nin temel atma töreni öncesi Van Valisi Münir Karaloğlu’nu makamında ziyaret etti.

Sabah saatlerinde özel bir uçak ile Van’a gelen Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Muhammad Shahbaz Sherif’in ilk durağı Van Valiliği oldu. Burada Vali Karaloğlu tarafından karşılanan Başbakan Şherif, şeref defterini imzaladıktan sonra valilik makamına geçti. Burada bir konuşma yapan Vali Karaloğlu, bugünün önemli bir gün olduğunu ifade ederek, Başbakan Muhammad Shahbaz Sherif’in Van’a yardımda bulunmak üzere geldiğini belirtti. Pakistan’da da deprem olduğunda Türk hükümetinin, Türk devletinin ve Türk milletinin Pakistan’daki sorunları çözmek için seferber olduğunu anlatan Vali Karaloğlu, “Pakistan devleti de aynı şekilde seferber olarak yardımda bulundu. Deprem sonra Pakistan’dan gerek yöneticilerinden gerekse sivil toplum örgütlerinden gelen yardımları görmüştük. Bugün de Başbakan kendi yardımlarını getirip burada önemli bir kurumun temelini atacak, çeşitli gezilerde bulunacak” dedi.

Reklam
Reklam

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Muhammad Shahbaz Sherif ise Türkiye ile Pakistan’ın uzak iki ülke gibi gözükse de iki ülkenin bir olduğunu ve kalbinin bir attığını belirtti. Uçakla gelirken, yeni yapılan konutları gördüğünü anlatan Başbakan Sherif, “Geçtiğimiz yıl yaşanan üzücü depremde Türk hükümetinin yapmış olduğu yardımların yanında bizim yardımlarımız fazla değil, Ama bu konuda Türk devleti bize nazik davranarak, yardım gönderme imkanı sağladı. Kuruluşundan beri son 60 yılda Pakistan ne kadar zorda kaldıysa Türk hükümeti, Türk insanı yardıma koştu. 2005’teki deprem ve 2010’daki sel felaketinde bize yardım eden Türk hükümetiydi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bizzat eşiyle sel bölgesine geldiler. İki ülke arasındaki ilişkiler hep böyle sürdü. Bundan dolayı Türk hükümetine teşekkür ediyorum. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşinin yanı sıra Burhan Kayatürk, iş adamları ve bir çok kuruluş acıların azaltılması için oradaydılar. Beni duygulandıran bir çok olay oldu. Hatta bunlardan biri ise bazı iş adamları bile Kurban Bayramı’nı ailesi ile geçirmesi gerekirken, Pakistan’da kalarak yardımlarına devam ettiler. Kurban kestiler et dağıttılar. Bu da benim Türk insanına olan sevgimi artıran olaylardan biriydi. Pakistan’dan şuana kadar 100 milyon dolarlık bir yardım geldi. Bugünkü gezimizde de eğitim kurumlarının temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Pencap hükümetinin bu konuda 1 milyon dolarlık katkısı olacak ve bunun ilk taksitini getirdik. Hayırlı olsun” dedi.

Reklam
Reklam

Yapılan konuşmaların ardından ziyaret basına kapalı bir şekilde devam etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz