Pakistan'da gerginlik: Avukat ve polisler yaralandı

Pakistan'ın Lahor kentinde, avukatların Devlet Başkanı Pervez Müşerref'e karşı yaptığı gösteride çatışma çıktı. Polislerle avukatlar arasında çıkan çatışmada, en az 12 avukatla birkaç polis yaralandı.

Avukatlar, Müşerref'in bugün yemin ederek ikinci kez devlet başkanı olmasını "kara gün" olarak nitelendirdiler. Polis, yüzlerce avukatın Lahor'daki mahkeme binasından çıkarak "Defol Müşerref, defol" şeklinde sloganlar atması üzerine göstericilere sert şekilde müdahalede bulundu. Yerel bir baro birliğinin başkanı olan Seyyid Şah Muhammed, çatışma sonucu 12 ile 15 arasında avukatın yaralandığını, 7 avukatın da gözaltına alındığını söyledi. Şah Muhammed, Müşerref'in ordu komutanlığını bırakmasının yeterli olmadığını, onun görevi tamamen bırakmasını istediklerini de belirtti.

Reklam
Reklam

"BİZE TUĞLA FIRLATTI"

Lahor Barolar Birliği'nden Çanda Cemil ise, "Biz barışçı bir gösteri yapmak istedik, ama polis kapıları kapattı ve bize tuğla fırlattı" dedi.

Cemil, gösteriyi 3 Kasım'daki olağanüstü hal ilanından sonra görevden alınan Yüksek Mahkeme üyelerinin görevlerine iadeleri için hükümete baskı yapma gayesiyle yaptıklarını dile getirdi. Cemil, "Onları yeniden mahkemedeki görevlerinde görmek istiyoruz" diye konuştu.

"TAŞ VE ŞİŞE FIRLATTI"

Lahor polis yetkilisi Aftab Çima da, olağanüstü hal dolayısıyla gösteri yapmanın yasak olduğunu ifade ederek, bundan dolayı göstericilere müdahale ettiklerini açıkladı. Polis, avukatların taş ve boş şişe fırlattıklarını bildirdi. Olayda birkaç polisin de yaralandığı kaydedildi.

İHA

Anahtar Kelimeler: