Pakistan'da günlük yaşam durdu

Pakistan'da eski Başbakan Benazir Butto'ya düzenlenen suikastin ardından ilan edilen yas, büyük şehirlerde hayatı durma noktasına getirdi. Petrol istasyonları, mağazalar, devlet daireleri ve bankalar hizmet vermiyor.

Pakistan'da Butto'nun ölümünden sonra hayat durdu. Muhalif liderin uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmesinin ardından ülke genelinde ilan edilen yas sebebiyle, hiçbir mağaza, petrol istasyonu, banka ve devlet dairesi çalışmıyor. Ülkenin önemli kentlerinden Karaçi, İslamabad, Rawalpindi, Lahore ve Peşavar'da sokaklar bomboş.

CADDE VE SOKAKLAR AĞIR SİLALHLI ASKERİ BİRLİKLERİN KONTROLÜNDE

Butto'nun öldürülmesinin ardından meydana gelen çatışmalarda 30'dan fazla kişi hayatını kaybetti. Butto'nun kalesi olarak bilinen Larkana'da destekçileri Devlet Başkanı Pervez Müşerref aleyhine sloganlar atarak, gösteriler düzenledi. Larkana sokakları yakılan araçların kalıntıları ile dolu. Ülkenin ekonomi merkezi olarak bilinen Karaçi'de ise cadde ve sokaklar ağır silahlı askeri birliklerin kontrolü altına alınmış durumda.

Reklam
Reklam

BİRKAÇ TAKSİ İŞE ÇIKIYOR

Öte yandan benzin istasyonlarının çalışmaması nedeniyle, yakıtları biten araçlar oldukları yerde kalıyor. Otobüsler çalışmıyor, yalnızca birkaç taksici işe çıkarak, müşteri bekliyor.

İHA

Anahtar Kelimeler: