Pakistanlı arkeoloji öğrencileri Side'deki antik eserleri inceledi

Pakistanlı arkeoloji öğrencileri, Antalya Side Antik Kent'te bulunan Roma, Bizans ve Anadolu beylikleri dönemine ait...

Pakistanlı arkeoloji öğrencileri, Antalya Side Antik Kent'te bulunan Roma, Bizans ve Anadolu beylikleri dönemine ait tarihi eserler hakkında bilgi sahibi oldu. Öğrenciler, bölgedeki antik eserlerle ilgili bilgi sahibi olduklarını söyledi.

Pakistan Lahor Üniversitesi Arkeoloji Bölümü'nden 12 öğrenci, Side Anıtsal Çeşme, Roma Anıtsal Kütüphane, Devlet Agorası, Athena Tapınağı, Side Antik Tiyatro, Side Müzesi ve Apollon Tapınağı'nı gezerek tarihi ören yeri içinde bulunan Roma, Bizans ve Anadolu beylikleri dönemine ait eserler hakkında bilgi edindi.

Reklam
Reklam

Gezi grubu başkanı Hira Mumtaz, Roma dönemi eserleri hakkında bilgi sahibi olmak için 13 günlüğüne Türkiye'ye geldiklerini söyledi. Arkeoloji öğrencilerinin değişik ülkelerde tarihi dönemlere ait eserleri yerinde görerek bilgi sahibi olduklarını anlatan Mumtaz, program dâhilinde Sagalossos, Termessos, Selge, Tlos, Telmessos, Olimpos, Letoon, Xanthos, Perge ve Side Antik Kent'i gezeceklerini kaydetti.

Gezi programlarında yol ve konaklama ücretinin yüzde 50'sini üniversitenin karşıladığını belirten Mumtaz, ülkelerine dönünce üniversitelerinde 22 Mart'ta gezdikleri ve yerinde bilgi sahibi oldukları eserler hakkında sunum yapacaklarını kaydetti.

Mumtaz, "Geçen yıl Mısır'a gitmiştik. Ondan önceki yıl İtalya'ya gittik. Bu sene ise kardeş ülke gördüğümüz Türkiye'ye geldik. Türkiye arkeolojik varlıklar bakımından çok zengin bir ülke. Tarihi dönemlerle ilgili araştırmak için 15 Mayıs'ta İstanbul'a geleceğiz. İstanbul'da Osmanlı dönemi eserlerini inceleyerek bilgi sahibi olacağız. 20 kişilik başka gruptan arkadaşlarımız da Antalya Alanya'da Anadolu Selçuklu dönemi eserlerini inceleyecek." dedi.

Reklam
Reklam

Arkeoloji öğrencisi Sagar Jaganini, Antalya'nın turistik bir şehir olduğu kadar kültür, tarih ve arkeolojik zenginliği güçlü olduğunu gözlemleme fırsatı bulduğu için kendini şanlı hissettiğini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: