Pakistanlılar pamuk tarlasında balık tutuyor

Pakistan’ı ziyaret eden yardım gönüllüleri Hüseyin ve Tülay Gökçimen, geçen yıl yaşanan sel felaketinin ardından...

Pakistan’ı ziyaret eden yardım gönüllüleri Hüseyin ve Tülay Gökçimen, geçen yıl yaşanan sel felaketinin ardından Muson yağmurlarının ülkedeki verimli arazileri sular altında bıraktığını söyledi.
Musonların etkisiyle 20 bin kilometre kareden fazla ekili arazinin harap olduğuna dikkat çeken Tülay Gökçimen, “Son derece şiddetli şekilde yağan mevsimsel muson yağmurları Pakistan’da daha önce hiç olmadığı kadar hasara sebebiyet vermiş. Dağlık kuzey kesimden gelen sel akıntısı güneydeki Pencap, Sindh ve Belucistan eyaletlerinin büyük bölümünü etkilemiş. Pakistan’da halk eskiden pamuk ektiği tarlalarda şu an balık tutuyor.” dedi.
Sel felaketi dün olmuş gibi güneyin hala sular altında olduğunu tekrarlayan Gökçimen çifti, kirli su kaynaklarıyla taşınan kolera, ishal, hepatit ve sıtma gibi hastalıkların ülkede yaygınlaştığını anlattı.
Çift, Pakistan halkının tüm dünyanın gözü önünde yaşanan felaketin yaralarını sarabilmek için uluslararası toplumundan acil destek beklediğini vurguladı.
Pakistan’da, Ekim 2005’de yaşanan Muzafferabad Depremi’nde bin 961 kişi ölmüş, 2 bin 994 kişi de yaralanmış, binlerce konut yıkılmıştı. Geçen yıl ki sel felaketiyle de ülke topraklarının beşte biri sular altında kaldı. Bu seneki muson yağmurları da yılda birkaç kez ürün alınan tarlalarda büyük hasara yol açtı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz