Pakmaya Abd'ye Açılıyor

Pakmaya Kocaeli Fabrikası'nda müdür olarak göreve başlayan Fahri Dündar, Pakmaya olarak Amerika Birleşik Devletlerinde şirket...

Pakmaya Kocaeli Fabrikası'nda müdür olarak göreve başlayan Fahri Dündar, Pakmaya olarak Amerika Birleşik Devletlerinde şirket kurduklarını ve ilk ürünlerin önümüzdeki günlerde sevk edileceğini bildirdi.

Dünyada yaklaşık 140 farklı ülkeye kuru maya ihracatı yapan ve yıllık yaklaşık 100 milyon dolar ihracat yapan Pakmaya Kocaeli Fabrikası Müdürlüğüne; tesis yönetimi, tedarik zinciri, mühendislik, yatırım, insan kaynakları uygulamaları, dış ticaret ve iş geliştirme konularında 20 yıllık bir tecrübeye sahip olan Fahri Dündar getirildi. Fabrika müdürlüğünü Tuncay Yurdesin'den devralan Dündar, Pakmaya'da olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Dünyanın yaklaşık 140 ülkesine yaklaşık 100 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını belirten Fahri Dündar, dünyanın en büyük 3 maya şirketinden biri olduklarını belirtti. Dünyanın en ücra köşelerinde bulunan ülkelere bile kuru maya ihracatı yaptıklarını belirten Dündar, Ar-Ge merkezleri vasıtası ile her ülkenin ekmek üretimine uygun maya ve destekleyici yan ürün ürettiklerini söyledi.

Pakmaya Kocaeli Fabrikası'nın tamamı ile ihracata dönük bir tesis olduğuna dikkat çeken Dündar şöyle konuştu:

"Bu tesis yüzde 100 kuru maya ihracatı için üretim yapıyor. 2013'te yurt dışına daha organize bir biçimde açılmayı planlıyoruz. Bu nedenle Pakmaya adına Amerika Birleşik Devletlerinde bir şirket kuruldu ve ABD'de de faaliyet göstermeye başladık. ABD'ye daha büyük bir boyutta ihracata başlıyoruz ve ilk ürünler şu günlerde üretilmeye başlanarak önümüzdeki günlerde ABD'ye sevk edilecek."

Eski Pakmaya Kocaeli Fabrikası Müdürü Tuncay Yurdesin ise Fahri Dündar'ı kutlayarak yeni görevinde başarılar diledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: