Palandöken Belediyesi, ilk kez çalışanlarının ikramiyesini zamanında ödedi

Erzurum Palandöken Belediyesi, tarihinde ilk defa, bütün personeline ikramiyesini zamanında ve eksiksiz ödedi. Palandöken Belediyesi...

Erzurum Palandöken Belediyesi, tarihinde ilk defa, bütün personeline ikramiyesini zamanında ve eksiksiz ödedi.
Palandöken Belediyesi çalışanları ikramiye sevinci yaşadı. Norm kadro fazlası çalışanların geçen yıl farklı kurumlara gönderilmesinin ardından ekonomik olarak rahatlayan belediye, mevcut çalışanlarının da yüzünü güldürmeye başladı. Belediye çalışanlarının, 155 işçiye 900 ile bin 300 TL arasındaki ikramiyeleri hesaplarına yatırıldı.
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, ikramiyelerin zamanında ve tam olarak ödenmesinin, işçiye verdikleri kıymetin bir göstergesi olduğunu ifade etti. Başkan Bulutlar, görevi devraldıklarında ciddi bir borç yükü altına girdiklerini, ancak kurumsallaşma sonucu ve fazla işçilerin gönderilmesiyle rahat nefes aldıklarını dile getirdi.
Belediye olarak çalışanlar dahil, kimseye borçları bulunmadığına dikkat çeken Orhan Bulutlar, "Bizler, belediyeyi devraldığımız zaman işçiye ciddi bir borç vardı. İşçinin 1999 yılından beri alacağı vardı. İkramiyelerde dengesiz bir ödeme tablosu oluşmuştu. Bazı işçimizin 11, bazı işçimizin hiç ikramiye alacağı yoktu. Düzenleme yaparak, iki yıl içerisinde hem işçiye 1999 yılından kalma alacaklarını ödedik hem de ileriye doğru ödemelerimizi yaptık. Yani bugün itibariyle ne işçimize maaş ne de ikramiye borcumuz var. Tamamını ödedik. Palandöken Belediyesi’nin, geçmişe dönük personeline borcu olmadığı gibi, fazla mesai, ikramiye ve diğer sosyal alacaklarını zamanında ödüyoruz. Yaptığımız bu ödemeyi de personelimiz güle güle harcasınlar." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz