Palandöken: Yılbaşında sahte içkilere dikkat

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni yıla girerken vatandaşları kaçak ve sahte içki almamaları konusunda uyardı.

ANKARA (ANKA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni yıla girerken, vatandaşların TAPDK (Tütün, Tütün Mamülleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurulu) Belgesi olmayan, kendi iştigal konusu dışında yılbaşı sepetleri hazırlayıp, haksız rekabet yaratan gelişigüzel yerlerden içki almamalarını istedi.

-“TÜKETİMDEKİ DÜŞÜKLÜĞÜN SEBEBİ KAÇAK İÇKİ”-

Özelleşmeden sonra alkollü içki satışının piyasada serbestleştiğine dikkat çeken Palandöken şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

“Firma ve ürün sayısının artmasına rağmen, geçen yıllara göre tüketimdeki düşüklüğün sebebi kayıt dışı ve sahte alkollü ürünlerin piyasaya sürülmesinden kaynaklanmaktadır . Bugün, itibariyle yeni yıla sayılı günler kala tüketici vatandaşlarımızın dikkatli olmaları gerekir. Yerel Yönetimlerin ve Emniyet Görevlilerinin, daha önce yaşanan ölümcül sonuçlara yol açan sahte içkinin yapımında kullanılan etil alkol ile metanolü çok sıkı denetlemesi gerekir. Metanol, etil alkolden 5 kat daha fazla insan vücuduna zarar vermektedir."

-“DÜŞÜK FİYATLA SATILAN İÇKİLERDEN UZAK DURUN”-

Alkollü içkileri, normal satış fiyatının altında bir fiyattan satın alınmaması gerektiğini kaydeden Palandöken, normal fiyatın altında satılan ürünün, sahte veya kaçak olmasının muhtemel olduğunu bildirdi. Paladöken, sahte, kaçak veya izinsiz olarak üretilen üründen korunmak için, TAPDK Satış Belgesi sahibi perakende satıcılardan alışveriş yapılmasına dikkat çekerek, alkollü içkilerin, perakende satıcıların açıkça sergilenmekte olan raflardan seçilmesi gerektiğini belirtti. Palandöken, Asla tezgah altından veya görünmeyen yerlerden çıkarılan ürünleri almayınız. Alkollü içkilerin şüpheli görülen ambalaja sahip olanlarını ve ambalajlarının üzerinde bandrolü görmeden asla almayınız. Bu tür ürünlerin sahte veya kaçak olması muhtemeldir” diye uyardı.

Reklam
Reklam