Palandöken'de Cami Cemaati Namaz Öncesi Eğitim Görüyor

Erzurum merkez Palandöken Müftülüğü, Muhammed Lütfi Efendi Camii'nde vakit namazları öncesinde cemaate yönelik tefsir, hadis,...

Erzurum merkez Palandöken Müftülüğü, Muhammed Lütfi Efendi Camii'nde vakit namazları öncesinde cemaate yönelik tefsir, hadis, siyer ve Kur'an-ı Kerim okuma eğitimleri başlattı.

Palandöken Müftülüğü cami cemaat sayısını artırmak, kahvehanelerdeki vatandaşları camilere çekmek amacıyla Muhammed Lütfi Efendi Camii'nde eğitim hizmetleri veriyor. Sabah namazı öncesinde başlayan dini eğitimler yatsı namazı sonrasına kadar devam ediyor. Müftü Mustafa Baytar, amaçlarının vatandaşların dini bilgilerini artırmak ve ilmihal konularında cemaati aydınlatmak olduğunu kaydetti. Camileri sadece vakit namazlarının kılındığı yerler olmaktan çıkarıp, ilim merkezleri haline getirmeyi hedeflediklerine değinen Palandöken Müftüsü Baytar, "İlçemizin en büyük ve en fazla nüfus yoğunluğuna sahip olan Muhammed Lütfi Efendi Camii'ni vatandaşlarımızın dini eğitimine tahsis ettik. Sabah namazı öncesinden yatsı namazına kadar camimizde vakit namazlarının öncesinde 20'şer dakikadan fazla olmamak üzere mealli Kur'an-ı Kerim, tefsir, hadis, Efendimiz'in hayatı, ilmihal eğitimi yanı sıra vaazlar veriliyor. Bu eğitimler sayesinde cami cemaatinde gözle görülür bir artış yaşandı. Hedefimiz bu eğitimleri ilçe genelindeki diğer camilere de yaymak." dedi.

Reklam
Reklam

Erzurumlu ünlü karilerin sabah namazı sonrasında Kur'an-ı Kerim tilavetine ilginin de yüksek olduğunu dile getiren Müftü, "Camilere cemaat çekmek için uyguladığımız projelerin olumlu sonuç vermesi bizleri sevindiriyor. Özellikle sabah namazı sonrasında ünlü karileri dinlemek için camimize gelen cemaat sayısı, cuma namazı cemaatine eşit oluyor. Bu ilgiyi canlı tutmak ve cemaati camiye çekmek, camileri ibadetle dolu dolu değerlendirmek için yaptığımız uygulamalara cemaatin ilgi göstermesi bizleri sevindiriyor." diye konuştu.

Palandöken Müftüsü, ayrıca Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde yapacakları programlarda vatandaşlara 4 bin adet ücretsiz cep ilmihali ile Hz. Muhammed (sav)'in hayatını anlatan kitap dağıtacaklarını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz