Palandöken'de Girişimcilik Eğitimi

Palandöken'de ABİGEM ile KOSGEB tarafından desteklenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" başladı.

Palandöken'de ABİGEM ile KOSGEB tarafından desteklenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" başladı.

Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen programda, girişimciliği desteklemek amacıyla uygulanan girişimcilik destek programı kapsamında kendi işini kurmak ve işini büyütmek isteyen girişimcilere KOSGEB tarafından hibe desteği sağlandığını belirtti.

Esmer, programı kapsamında uygulanan Yeni Girişimci Desteği'nden Erzurum genelinde ve özellikle Palandöken'de kendi iş yerini kurmak isteyenlerin yararlanmasını sağlamak amacıyla 30 girişimciye eğitim verileceğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Erzurum'da ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesini amaçladıklarını dile getiren Esmer, "Başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak, kendi işini kurabilecek bilgi ve beceriye sahip olduğu halde maddi imkansızlıklardan dolayı üretemeyen vatandaşlarımıza ulaşmak amacıyla bu eğitimin verilmesinin yararlı olacağı düşünülmüştür" dedi.

KOSGEB Erzurum Hizmet Merkezi Müdürü Ayhan Çarlıoğlu, "Eğitimin sonunda KOSGEB'in girişimcileri desteklemek adına verdiği toplam 30 bin lira hibeden yararlanma imkanı bulacak olan vatandaşlarımız, kendi işini kurarak yürütebilecek ve başta kendi ekonomik durumları olmak üzere Erzurum'un ekonomik gelişmesine katkıda bulunacaklardır" diye konuştu.

MUhabir: Zehra Melek Çat

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: