Palandöken'de karnaval gibi açılış

Turgay İPEK/ERZURUM, Deniz seviyesinden 3 bin 176 yükseklikteki Palandöken Dağı'nın 2 bin 600 metresine kurulan ve kayak merkezinin ilk oteli

Turgay İPEK/ERZURUM, Deniz seviyesinden 3 bin 176 yükseklikteki Palandöken Dağı'nın 2 bin 600 metresine kurulan ve kayak merkezinin ilk oteli olan Dedeman, dün gece yaşanan ve göz gözü görmeyen tipiye rağmen muhteşem bir açılışla sezona 'Merhaba' dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Sekmen'in de hazır bulunduğu açılışa çok sayıda yerli ve yabancı misafir eşlik etti. Konuklar yoğun tipiye rağmen dışarıda verilen barbekü önünde ekmek arası sucuk, köfte yiyip, çalan müzik eşliğinde dans etti. Kardan adama dönen davetliler, atılan havai fişek ve meşaleli kayakçıları coşkuyla alkışladı.
En uzunu 12 kilometre olmak üzere 40'a yakın pisti bulunan ve bunlardan 21'inin hiç kar yağmasa bile suni karlama sistemi ile her zaman açık olduğunu vurgulayan Dedeman Oteli Genel Müdürü Mehmet Varol, Palandöken'de kayak yapmanın ayrıcalık olduğunu söyledi. Yerli konuklarla birlikte Rusya, Ukranya, Polanya, İran, Hollandalı turistlerin ağırlanacağını dikkati çeken Varol, "Türkiye'nin veya Avrupa'nın neresinde olursanız olun en fazla 2 veya 3 saat içinde Palandöken'de kayak yapabilirsiniz. Çünkü havalimanı kayak merkezine 10 dakika uzaklıkta. Otellerin tamamı kayak merkezinin içinde. Ayağına kayak takıp hemen pistlere çıkabiliyorsunuz" dedi.
Açılışa katılan misafirlerle yakından ilgilenen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen özelleştirme kapsamına alınan Palandöken Kayak Merkezine talip olduklarını bildirdi. Sekmen "Kış sezonunun ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. 12 Aralık'ta kış festivali düzenleyeceğiz. Erzurum bu yıl kışa farklı girecek. Özelleştirme kapsamında Palandöken'i inşallah biz alacağız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: