Palandöken'de Kayak Keyfi

Palandöken Kayak Merkezi'nde hafta sonunu fırsat bilen yerli ve yabancı turistler, kayak yapmanın keyfini yaşadı.

Palandöken Kayak Merkezi'nde hafta sonunu fırsat bilen yerli ve yabancı turistler, kayak yapmanın keyfini yaşadı.

Bölgede etkili olan yağışla kar kalınlığı 107 santimetreye ulaşan Palandöken'de, Polonya, Ukrayna, Rusya ve İran'dan gelen turistler, snowboard ve kayak yaptı, kızak kaydı.

Kayak merkezinin pistlerini dolduran yabancı turistlerin yanı sıra yerli misafirler de yoğun kar yağışına aldırış etmeden kayak yaptı.

Palandöken'deki yoğunluk, bölgede faaliyet gösteren otel işletmelerinin de yüzünü güldürdü. Kayak merkezindeki otellerde doluluk oranının yüzde 95 olduğu öğrenildi.

Reklam
Reklam

Bölgede faaliyet gösteren bir otelin yetkilisi Ahmet Baykal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, güzel bir sezon geçirdiklerini söyledi.

Farklı ülkelerden rezervasyon aldıklarını anlatan Baykal, "Özellikle İran'dan Mart ayı için büyük talip var" dedi.

Muhabir: Sagip Sezginer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz