Palandöken'de Kayak Keyfi

Dünyada önemli kayak merkezleri arasında yer alan Palandöken'de, yarıyıl tatilini fırsat bilen vatandaşlar ile yabancı turistler kayağın keyfini yaşadı.

Dünyada önemli kayak merkezleri arasında yer alan Palandöken'de, yarıyıl tatilini fırsat bilen vatandaşlar ile yabancı turistler kayağın keyfini yaşadı. Kar kalınlığı 45 santimetre ölçülen Palandöken'de, Polonya, Ukrayna, Rusya ve İran'dan gelen turistler, kayak ve snowboard yaptı, kızak kaydı. Türkiye'nin farklı illerinden gelen vatandaşlar da yarıyıl tatilini kayakla değerlendirdi. Bütün pist ve liftlerin açık olduğu kayak merkezinde, yerli ve yabancı turistler kayağın keyfini yaşadı. Palandöken'de özellikle bazı pistlerde yoğunluk yaşandığı gözlendi. Bir otelin ön büro müdürü Ahmet Baykal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dolu dolu bir sezon geçirdiklerini belirterek, yerli ve yabancı misafirlerin kayağa büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Aralık ayından bu yana kar sıkıntısı yaşamadıklarını anlatan Baykal, "Türkiye'nin bazı bölgelerinde yağış sıkıntısı yaşanırken, biz suni karlama sistemleri sayesinde kayak sezonunda aksaklık yaşamadık. Misafirlerimize her türlü imkanı sağlıyoruz" dedi. Başka bir otelin idari işler müdürü Ömer Akca da kayakseverlerin Palandöken'de buluştuğunu ifade ederek, kayağa ilginin çok yoğun olduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: