Palandöken'de Sömestir Bereketi

Kar kalınlığı 80 santimetreye ulaşan Palandöken Kayak Merkezi'ndeki otellerde doluluk oranları yüzde 100'e ulaştı.

Kar kalınlığı 80 santimetreye ulaşan Palandöken Kayak Merkezi'ndeki otellerde doluluk oranları yüzde 100'e ulaştı.

Bölgede etkili olan yağışla kar kalınlığı istenilen seviyeye ulaşan Palandöken'de, Polonya, Rusya, Gürcistan, Ukrayna ve İran'dan gelen turistler kayak yapmanın keyfini yaşıyor.

Bütün pist ve liftleri açık olan kayak merkezinde faaliyet gösteren işletmeler, sömestir için yoğun talep aldıklarını belirterek, farklı ülkeler başta olmak üzere yerli turistlerin de yoğun ilgi gösterdiğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Dedeman Ski Logde ve Dedeman Ski Resord otellerinin Genel Müdürü Nuri Avşarer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarıyıl tatili için yoğun talep aldıklarını belirterek, otellerinin yüzde 100 dolu olduğunu söyledi.

Havanın güzel olduğunu ve pistlerde kar kalınlığının istenilen seviyede olduğunu vurgulayan Avşarer, "Türkiye'den de büyük talep var. Otelimiz yüzde 100 dolu. Güzel bir sezon geçiriyoruz. Farklı ülkelerden gelen misafirlerimize farklı alternatifler sunuyoruz" dedi.

Xanadu Oteli İdari İşler Müdürü Ömer Akca da doluluk oranlarının yüzde 95 civarında olduğunu belirterek, sömestir tatilinin işletmelerin yüzünü güldürdüğünü söyledi.

Kayak merkezinde gece de kayak yapma imkanı olduğunu vurgulayan Akca, "Sabah 08.00'den akşam 20.00'ye kadar kayak yapılabiliyor. Aydınlatılmış pistlerimiz var. Rusya, Ukrayna ve Polonya'dan misafirlerimiz var. Çocuklar için de kulübümüz var. Çocuklar kulüpte eğlenirken aileler rahatça kayak yapabiliyor" diye konuştu.

Polat Otel Ön Büro Müdürü Ahmet Baykal ise dolu dolu bir sezon geçirdiklerini belirterek, Polonya, Rusya, Ukrayna, Gürcistan ve İran'dan misafirlerin olduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam

Otellerindeki doluluk oranının yüzde 100 olduğunun altını çizen Baykal, Palandöken Kayak Merkezi'nde güzel bir sezon geçirdiklerini kaydetti.

Muhabir: Ayşe Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: