Palandöken’den Şoför Esnafına Destek

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, her önüne gelenin taksi, minibüs, servis aracı, otobüs ve kamyon...

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, her önüne gelenin taksi, minibüs, servis aracı, otobüs ve kamyon şoförlüğüne soyunamayacağını belirterek "Getirilen standart sonrası tüm şoförler eğitime ve sınava tabi tutulacaklar. Bu sınavda başarılı olanlar mesleklerini icra edebilecekler” dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Palandöken, taksici, minibüsçü, kamyoncu, kamyonetçi, servis aracı esnafının modern, kaliteli, hızlı, konforlu taşımacılık yapmak için yoğun çalışma içerisine girdiğini ve bunun ilk adımının İstanbul’da atıldığını belirtti. Esnafın müşterilerine daha kaliteli ve konforlu hizmet vermek istediğini anlatan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu Genel Başkanı Palandöken, şöyle konuştu: "Bu çalışmaların uzamaması için tek isteğimiz esnafın desteklenmesidir. Şu an ülke genelindeki 81 bin 694 taksici, 47 bin 722 servisçi, 132 bin 297 minibüsçü, 80 bin 810 kamyoncu ve kamyonetçi ile 102 bin 385 nakliyatçı esnafımız araçlarını yenilemek istemektedir. Bir defaya mahsus araçlarını modernize edecek olan şoför esnafımıza araçlarının yenilenmesi için bir defaya mahsus KDV ve ÖTV alınmamalıdır.”

Reklam
Reklam

Mesleki Yeterlilik Kurumu ile yaptıkları çalışma ile şoförlük mesleğine standart getirildiğini anlatan Palandöken, şunları söyledi: “Her önüne gelen taksi, minibüs, servis aracı, otobüs ve kamyon şoförlüğüne soyunamayacak. Getirilen standart sonrası tüm şoförler eğitime ve arkasından sınava tabi tutulacaklar. Bu sınavda başarılı olanlar mesleklerini icra edebilecekler. Bu eğitimle de artık vatandaşlarımızın şikayetleri daha asgariye indirilmiş olacak.”

Özellikle büyükşehirlerde zaman kaybedilmeden internetli, klimalı ve son derece modern taşımacılık yapılması için konuyu Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a götüreceklerini ifade eden Palandöken, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu çalışmanın ve modernleşmenin tüm ülke geneline yayılmasından yanayız. Bunun içinde bir defaya mahsus KDV ve ÖTV muafiyeti için Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek isteklerimizi ileteceğiz. Nasıl ki metro yapımında Ulaştırma Bakanlığı belediyelere destek verdiyse aynı şekilde KDV ve ÖTV indirimi ile de taksici ve minibüsçü esnafa destek verilebilir.”

Reklam
Reklam

İŞSİZLİK AZALACAK, EKONOMİNİN ÖNÜ AÇILACAK

Ticari araçların yenilenmesi ile şoför esnafının müşterilerine daha kaliteli hizmet sunmasının yanında daralan ekonominin önünün açılacağını da vurgulayan Palandöken, sözlerine şöyle devam etti: “KDV ve ÖTV’nin ticari araçlarda bir defaya mahsus sıfırlanması ile fabrikalardaki araç üretimi artacak. Bu da yeni işçi istihdamı ve işsizliğin daha aşağılara çekilmesi demektir. Şoförler için getirilen standart ile her önüne gelen şoför olamayacak. Bundan sonra şoför esnafı ile müşteriler arasındaki ikili ilişkiler daha da gelişecek. Müşterisine bağıran değil hizmet eden bir anlayış ön planda olacak. Kaliteli hizmet aynı zamanda ülkemizin turizmini de geliştirecek.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz