Pamir davasında ceza yok

Komşu villanın havuzunda boğulmuş halde bulunan 3,5 yaşındaki Pamir Dikdik davasının ilk duruşması görüldü. Mahkeme, anne ve babanın "taksirle ölüme sebebiyet verme" suçlamasıyla yargılandılandıkları ilk duruşmada, "sanıklara ceza vermeye gerek yok" dedi.

İstanbul Zekeriyaköy'de 5 Nisan günü komşu villanın havuzunda boğulmuş halde bulunan 3,5 yaşındaki küçük Pamir'in annesi Süverce Dikdik ve babası Serdar Dikdik hakkında "taksirle ölüme sebebiyet verme" suçundan iddianame düzenlenmişti. Annenin 6 yıla kadar hapsi isteniyordu.

Reklam
Reklam

Baba da sanık

Anne Süverce Dikdik hakkında 4 Kasım 2014'de hazırlanan iddianamenin eksik soruşturma nedeniyle başsavcılık tarafından iade edilmesinin ardından yeniden yazılan iddianamede baba Serdar Dikdik de sanık olmuştu.

Savcı Levent Çağıl, 4 Kasım 2014'te yazdığı ilk iddianamede, Pamir'in yaşı itibariyle annesinin bakım ve gözetimine ihtiyacı olan bir yaşta olduğunu belirterek, anne Süverce Dikdik'in çocuğunun hiperaktif olduğunu bilmesine rağmen gerekli bakım ve gözetim yükümlülüğünü yerine getirmeyerek, Pamir'in evden kaçmasına havuzda düşüp boğulup ölmesine taksirle sebebiyet verdiğini ifade etti ve anne Süverce Dikdik'in "Taksirle ölüme neden olma" suçundan 6 yıla kadar hapsini istemişti.

İddianmede, adli muayene, otopsi ve Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Kurulu'nun 17 Eylül 2014 tarihli raporuna göre Pamir Dikdik'in ölümünün "suda boğulma" sonucu meydana geldiği ifade edilmişti.

İlk iddianame geri gönderildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Anne Dikdik hakkında "taksirle ölüme sebebiyet verme" suçundan düzenlenen iddianameyi soruşturma savcısına 19 Kasım 2014'de iade etmişti.

Reklam
Reklam

Başsavcılık iade kararına gerekçe olarak, iddianamenin tek şüphelisi olan anne Süverce Dikdik'in oğlu Pamir'in ölümünde nasıl bir kusurunun bulunduğunun detaylandırılmamasını göstermişti. Anne Süverce Dikdik'in kusurunun bir bilirkişi raporu ile tespit edilerek değerlendirmede bulunulmasını istemişti.

Bilirkişi 'hem anne hem baba' dedi

Bir pedagog, bir uzman psikolog danışman ve A sınıfı iş güvenliği uzmanın hazırladığı bilirkişi raporunda, "Pamir Dikdik'in bakım ve gözetiminin her iki ebeveyn tarafından ortaklaşa gerçekleştirilmesi gerektiği, çocuğun vefatında bir takım ihtimallerinin bulunduğu ve her iki ebeveynin de ortak sorumluluğa sahip olduğu değerlendirilmiştir. Pamir'in vefatı ile sonuçlanan olayda anne ve babanın zincirleme ihmali nedeniye asli olmak üzere ağır kusurlu oldukları sonucuna ulaşıldı" denilmişti.

16 Aralık'da iddianameyi yeniden yazan Savcı Levent Çağıl, bu kez de anne Süverce Dikdik'in yanı sıra baba Serdar Dikdik'in de yargılanmasını istemişti.

Ailesinin verdiği bilgiye göre, Pamir Dikdik, evin kilitli kapısını açarak dışarı çıkmıştı. Babası, çocuğun iki hafta önce de benzer şekilde evden çıktığını ve kısa sürede birkaç sokak uzaklıkta bulunduğunu söylemişti. Ailenin kayıp başvurusunun ardından güvenlik güçleri ve profesyonel arama kurtarma ekipleri Zekeriyaköy'de aramalara başlarken, sosyal medya üzerinden yapılan yardım çağrıları da eklenince, yaklaşık bin kişi küçük çocuğu bulmak için seferber olmuştu.

Reklam
Reklam

Kaynak: DHA

SMDK Cenevre'ye gidiyor

Yeni veliaht Prens Muhammed bin Nayif kimdir?

Nepal'de afet sinirleri gerdi