Pamuk davasında Çiçek'in kararı bekleniyor

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Orhan Pamuk'un yargılandığı dava ile ilgili izin başvurusu konusundaki kararını duruşmanın yapılacağı 7 Şubat gününden önce vereceğini bildirdi. Çiçek, "Çünkü 7 Şubat'ta yargılama ona göre devam edecek ya da etmeyecek" dedi.

Bir televizyon kanalında canlı yayında soruları yanıtlayana Çiçek, Terörle Mücadele Yasa Tasarısı'na son şeklinin bayramdan sonra verileceğini, hazırlık biter bitmez TBMM'ye gönderileceğini bildirdi.

Çiçek, Orhan Pamuk davası ile ilgili olarak olayın 10 Şubat'ta gündeme geldiğini belirterek, "Bizim milli basınımız tarafından kamuoyunun bilgisine sunulunca, üstelik de 'Türkiye'yi yine sattı' tarzında bir ifadeyle Türkiye'nin gündemine gelince muhtelif yerlerden şikayet dilekçeleri verildi. Haberin bu şekliyle algılanmasına bir anlamda kendisi de yardımcı oldu. Cumhuriyet Savcısı'na dediğini Haziran ayında söylemek yerine olay gündeme geldiğinde 'ben Türk olmakla mutluyum' tarzındaki ifadelerini belki o zaman söylemiş olsaydı, Türkiye bu kadar bu sıkıntıları yaşamazdı. Aydın sorumluluğu bunu gerektirmiyor mu?" diye konuştu.

Reklam
Reklam

"Orhan Pamuk'un 'milletimden özür dilerim' demesi gerekmez miydi" diye soran Çiçek, "Ben yanlış anlaşılırsam özür dilerim hep. Kuş gribi ile ilgili açıklamalarım bir tedbirsizlik ise ben özür dilerim" dedi.