´Pamuk Prens´ hastası Murat, tedavi ıçin yardım bekliyor

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde doğuştan beri bir tür cilt hastalığı olan ve ender görülen Bülloz (Pamuk Prens) hastası Murat Ötünç (18) cildindeki yaralardan dolayı büyük sıkıntılar yaşıyor.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde doğuştan beri bir tür cilt hastalığı olan ve ender görülen Bülloz (Pamuk Prens) hastası Murat Ötünç (18) cildindeki yaralardan dolayı büyük sıkıntılar yaşıyor. Her gün acı çeken Murat’ın yurt içinde tedavisi mümkün olmayınca, ailesi ender görülen hastalığın yurt dışında tedavi edilmesi için yardım bekliyor.

Türkiye’nin çeşitli yerlerinde ileri tıp merkezlerinde muayene olup tedavileri uygulan aile hastalığa çare bulamamış. Sebebi net olarak belli olmayan ve Türkiye’de ender görülen hastalığın tedavisi ise şuana kadar belirlenmiş değil. Aile uyguladığı alternatif tıpta da çare bulamamış. Vücudunda yaralar çıkan ve balonlar ulaşan Murat ise ne arkadaşlık edinebiliyor ne de sosyal hayata katılabiliyor. Hastalık nedeni ile okulla geç başlayan ve 6. sınıfa kadar okuyabilen Murat, yaşı nedeniyle eğitim hayatına açık öğretimden devam ediyor. Güneşe çıkamayan Murat, banyo yaparken büyük acı yaşadığını ifade ediyor. Vücudunu sürekli kaşıyan Murat’ın yaralarının oluşturduğu kabuklar acı çekmesine sebep oluyor.

Reklam
Reklam

Acı çektiğini ifade eden Murat Ötünç, hastalığından dolayı arkadaş edinemiyor. Murat Ötünç, “Doğuştan beri böyleyim. Güneşe çıkamıyorum. Çıkarken zorlanıyorum. Yemek yerken, yatarken ve banyo yaparken çok zorlanıyorum. Yaralarım kabuk tutuyor. Bunlar kanıyor. Çok acı çekiyorum. İyileşmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Oğlunun tedavisi için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım isteyen anne Sabiha Ötünç, doğumundan bu güne kadar oğlunun durumunun verdiği acı içinde yaşadığını söylüyor. Oğlunu askere göndermek istediğini dile getiren anne Ötünç, ”Yaraları kaşınıyor, kanıyor. Yatarken zorluk çekiyor. Vücudunda çıkan baloncukları makasla patlatıyorum. Defalarca doktora götürdük tedavisi yok diyorlar. Merhem veriyorlar. Merhemleri sürüyoruz; ama iyileşmiyor. Başbakanımızdan yardım istiyorum. İyileştirsin. Avrupa, yabancı devletlere göndersin. İyileşsin ki o da askerliğini yapsın. Oğlumun hastalığından dolayı arkadaşları da yoktur. Yani çok zorluk çekiyorum.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Şoförlük yaparak geçinmeye çalışan baba Mahsum Ötünç, “Oğlumu bursa, İzmir ve Diyarbakır üniversite hastanelerine götürdüm. Defalarca özel hastane ve muayenehanelere götürdük. Çaresi yok dediler. Yurt dışında olabilir belki. Biz de Başbakanımızdan bir yardım istiyoruz. Oraya götürmesi için. Yeter ki iyileşsin oğlum.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz