Pamuk: 'Türk siyasetine kızgınım'

KAHİRE (İHA) - Mısır'ın başkenti Kahire de her yıl düzenlenen kitap fuarına katılan Yazar Orhan Pamuk polis koruması ve hakkındaki tehditlerle ilgili hiçbir açıklama yapmazken, fuar alanından Türk siyasetini sormayın bana zaten çok kızgınım" diyerek ayrıldı.

Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Yazar Orhan Pamuk, her yıl düzenlenen kitap fuarına katılmak üzere geldiği Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen toplantıda gazeteci ve kitapseverlerle buluştu.

Toplantıya katılan Mısırlı gazeteci ve kitapseverler, geçen yıl hayatını kaybeden Mısırlı Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Necip Mahfuz'dan sonra bir Türk yazarın ödül almasının sevindirici olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Mısırlı bir gazetecinin geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Ermeni asıllı gazeteci Hrant Dink suikastını nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Pamuk, çok üzücü bir durum olduğunu, bu konuda konuşmak istemediğini aktararak, Hrant Dink'in yakından tanıdığı bir arkadaşı olduğunu söyledi.

Edebiyat akımlarının da konuşulduğu toplantı sonrası fuarla ilgili açıklamalarda bulunan Pamuk, "Buradaki kitap fuarı Mısır ve özellikle Kahire kültüründe çok çok önemli. Kendileri çok büyük değer veriyor, önemsiyor ve üzerine titriyorlar. Bende onun bir parçası olmaktan mutluyum" dedi.

Orhan Pamuk, tahsis edilen polis koruması ve Hrant Dink suikastının azmettiricisi olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Yusuf Hayal'in açıklamasıyla ilgili soruları cevaplamadı. Pamuk, fuar alanından "Türk siyasetini sormayın bana zaten çok kızgınım" diyerek ayrıldı.