Pamuk Üreticisinin Prim Artırılması Talebi

GAZİANTEP (AA) - ADEM YILMAZ -  Türkiye'nin pamuk ekiminin yoğun olduğu Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde çiftçiler, destekleme piriminin artırılmasını istedi.

Bingöl, devletin pamuk üreticilerini desteklemesi gerektiğini belirterek, "Tekstili devam ettirebilmemiz için Türkiye en az, tükettiği pamuğun 3'te 2'sini üretmek zorunda. Bu da yaklaşık 1 milyon ton ediyor" dedi. Pamuk üretiminin artması halinde hem piyasanın hem de Türk tekstil sektörünün rahatlayacağını kaydeden Bingöl, "Yapılacak şey, devletin pamuk çiftçisini desteklemesi. Pamuk çiftçisine verilecek desteğin 70 kuruşa çıkması durumunda çiftçi ekime devam eder. Türk tekstili gelecek günlere daha rahat girer. Çiftçi kazanırsa herkes kazanır. Bu durumda Türkiye kazanır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: