Pamukkale'de Güç Gösterisi

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Pamukkale, dünyanın en güçlü adamlarının 10 tonluk TIR’ı...

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Pamukkale, dünyanın en güçlü adamlarının 10 tonluk TIR’ı çekme gösterisine ev sahipliği yaptı.

Denizli Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Medeniyetler İttifakı Geleneksel Sporlar Festivali çeşitli gösteriler ile devam ederken, bugün Pamukkale’de Strogman gösterileri yapıldı. Pamukkale Kocaçukur’da düzenlenen etkinlikte 10 ülkeden 10 sporcu, bellerine bağladıkları halatla 10 ton ağırlığındaki TIR’ı çekti. Gösteride, rakip sporcular zaman zaman birbirlerine destek oldu. Sporcular 10 ton ağırlığındaki TIR’ı 20 metreye yakın çekerken, izleyenlerden de alkış aldı.

Reklam
Reklam

Gösteriyi izlemek için Pamukkale’ye gelen Denizli Valisi Abdülkadir Demir ve Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, sporcularla birlikte travertenler önünde hatıra fotoğrafı çektirip onlara başarılar diledi.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, böyle önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, sporun barış getirmesini temenni ettiklerini söyledi. Herkesin birbirinin kültürüne saygı göstermesi gerektiğini belirten Zolan, şöyle konuştu: “Herkes birbirinin gelenek, görenek ve sporlarını yaşatmalı. Diğer medeniyetler de onların yaşamasına müsaade etmeli. Dünyamızda barış ve güzellik o zaman sağlanır. Eğer dünyadaki barışa bir nebze katkımız olacaksa biz kendimizi bahtiyar sayarız.”

Denizli Valisi Abdülkadir Demir de, dünya barışına katkı sağlamak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın başlattığı çalışmalar çerçevesinde Denizli’de medeniyetler ittifakının gelişmesi için önemli bir organizasyona imza atıldığını belirterek, “Tüm dünyadaki sporlar bu organizasyonda sergileniyor. Bugün de burada bunun bir denemesi yapılıyor. Bu denemeyi Denizli’nin en önemli değerlerinden biri olan Pamukkale travertenlerinin önünde gerçekleştirdik. Pamukkale’siz Denizli olmaz, Denizli Pamukkale’siz düşünülemez. Dolayısıyla bu güzelliğe, barışa ve medeniyetler ittifakına Pamukkale’nin tanıklık etmesi düşüncesiyle burayı seçtik” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: