Pamukkale'den Açıklama

Pamukkale Turizm Genel Kordinatörü Mustafa Özdalgıç, Kütahya'da meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine baş sağlığı...

Pamukkale Turizm Genel Kordinatörü Mustafa Özdalgıç, Kütahya'da meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine baş sağlığı diledi.

İstanbul’dan Antalya’ya giden otobüs, Kütahya’ya birkaç kilometre kala yol kenarındaki ağaçlık bölgeye girmiş ve 1’i çocuk 6 kişi hayatını kaybetmişti. Bunun üzerine Pamukkale Genel Kordinatörü Mustafa Özdalgıç bir basın toplantısı düzenledi. Özdalgıç, "12 Haziran 2012 tarihinde Kütahya'da yaşanan üzücü kaza sonucunda kaybettiğimiz yedi aile ferdimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, tedavileri süren yolcularımıza ise acil şifalar diliyoruz.

Reklam
Reklam

Kaza anından itibaren görsel, yazılı ve soyal medyada yer alan haberlerdeki yanlış bilgiler sebebiyle üzüntümüz daha da katlandı. Kazanın asıl sebebi kesinleşinceye kadar açıklama yapmamayı tercih eden şirketimizin, yalnış bilgileri düzeltmek ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla bu açıklamayı yapma zorunluluğu ortaya çıkmıştır. Öncelikle belirtmek isteriz ki Pamukkale Turizm elli yıllık tarihinde güvenliği her zaman ilk sıraya koymuştur. Her seferimizde olduğu gibi üzücü olayın yaşandığı ilgili seferimizde de iki kaptanımız görev almaktadır. 2. kaptanımız Faruk Demiralp, Pamukova'daki moladan sonra istirahatini tamamlamış olarak saat 03:45'te direksiyonu 1. kaptanımızdan devralmış ve üzücü olayın vuku bulduğu 05:48'e kadar aracı yaklaşık olarak sadece 2 saat kullanmıştır. Savcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, vefat eden kaptanımız Faruk Demiralp'in sürüş esnasında "kalp krizi" geçirdiği ve bu sebeple direksiyon hakimiyetini kaybettiği araştırılmak üzere otopsi yapılmıştır. Kesin ölüm sebebi için Adli Tıp Kurumu'ndan rapor beklenmektedir. Kaptanımızın kalp krizinden direksiyon hakimiyetini kaybetmiş olması elbette yaşadığımız üzüntüyü hafifletmekte, kaptanımız ve diğer altı değerli yolcumuzun acısını dindirmektedir. Fakat merhum kaptanımız Faruk Demiralp hakkında henüz bilimsel tespit gerçekleştirilmeden uyuduğu ve yorgun olduğu iddiaları ailesini ve bizleri derinden yaralamaktadır. Bu elim kazada ilk müdahaleden itibaren şirket yetkililerimiz seferber olmuş, yolcularımız ve yakınlarının tüm ihtiyaçlarının giderilebilmesi için birlikte hareket etmişlerdir. Araçta bulunan yolcularımızdan 35'inin tedavileri ayakta yapılmış olup, aynı gün taburcu olmuşlar ve yine kaptanlarımız tarafından evlerine ulaştırılmışlardır. Kendilerine şirket yetkililerimiz bundan sonraki süreçte refakat edecekler ve birbirimize karşılıklı desteğimiz sürecektir. Yaşanan üzücü kazanın sonuçlarının tamamen telafisi mümkün olmasa da, tüm zararların şirketimiz tarafından karşılanması sağlanacaktır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: