Pamukoğlu: “Ne ekersen onu biçersin”

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu referandum sonucunu değerlendirerek, AKP Hükümeti'ni eleştirdi.

ANKARA (ANKA) – Pamukoğlu yaptığı yazılı açıklamada, partisinin meydan mitinglerine çıktığı illerden sadece ikisinde “evet” oyunun daha fazla çıktığına işaret etti. AKP Hükümeti’nin yürüttüğü kampanyayı eleştiren Pamukoğlu şöyle dedi:

“Avrupa destekli halk oylamasının kampanya döneminde, mevcut hükümet ve partisinin akla hayale gelmeyen desise, kurnazlık, baskı, şantaj ve camii önlerinde yürüttüğü Medine dilenciliği tavrı, demokrasi demagogluğu açık ve aşikar bir biçimde sergilenmiş ve sonuç da almıştır. Küresel sermayenin temsilcisi olan partinin azması, kamu mal ve kaynaklarının pervasızca elden çıkarılması, hukuk düzeninin altüst edilmesi, kürt militaristlerin topraklarımızda devlet kurma sevdaları 'Türk Milleti' yerine, 'Türkiye toplumu' laflarının yer aldığı bu ülkede artık sürüklenme daha da hızlanacak, bu yolun devamında ise Cumhuriyet rejimi ve Türkiye Devleti’nin hızla bölünmeye sürüklenmesinden öteye bir şey olmayacaktır. Tarih ulusların tarlasıdır, kim neyi ektiyse onu biçecektir. Her sonuç ise tek tek bireylerin ve bu ülkede yaşayan halkın yazgısı olacaktır. Bir milletin geleceğini koşullar ve olaylar tayin eder, nelerin olup olmayacağını da Allah bilir."(ANKA)

Reklam
Reklam