Viranşehir Ticaret ve Sanayi Odası Temsilcisi Abdulhalim Tepret bu yıl Viranşehir ovasında yetiştirilen pamukta yüksel rekolte beklediklerini söyledi. Tepret, her yıl dönüm başına alınan 400–500 kilogramın bu yıl 700 ile bir ton arasında olacağını tahmin ettiklerini açıkladı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Tepret, Ege tipi olarak adlandırılan pamukta bu derecede yüksel rekolte elde edilmesinin bölge çiftçisi için büyük bir kazanım olduğunu dile getirdi. Viranşehir Sanayi ve Ticaret Odası Temsilcisi Abdulhalim Tepret, ÇUKOBİRLİK kayıtlarının olmamasından dolayı yetiştirilen bu kalitedeki pamukları istenilen fiyattan değerlendiremediklerinden yakındı.
Oda temsilcisi Tepret, çiftçinin su ve elektrik sorunlarına da değinerek şunları söyledi: “GAP’ın başkenti Şanlıurfa’nın ilçesi olmamıza rağmen Mardin Ovası bizden önce suya kavuşuyor. İlçemiz toprakları üzerinde geçen suyun bizden önce Mardin Ovası ile birleşmesi bizim açımızdan iyi değil. Viranşehirli çiftçi yeraltından çıkardığı suyun elektrik sorunları ile uğraşıyor, bu da çiftçimizi olumsuz etkiliyor. İlçemiz topraklarında 500 bin dekar alanda pamuk ekimi gerçekleşti. Bölge çiftçisinin en büyük sorunu bölgede baş gösteren elektrik kesintileridir. Bu sorunun çözülmesinin devlete de geri dönüşümü olacaktır. Bu sorunların devamı halinde önümüzdeki yıllarda artık çiftçi pamuk ekmeyecek duruma gelecektir. Maliyetlerin yüksek olması ve meydana gelen elektrik kesintileri çiftçiyi halinden bezdirdi. TEDAŞ’ın bir an önce bu sorunu çözmesi gerekiyor.”
Viranşehir ve Ceylanpınar Sanayi ve Ticaret Odası Temsilcisi Abdulhalim Tepret bölge çiftçinin rahatlaması için Viranşehir’in de GAP eylem planına dahil edilmesini istedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz