Panasonic 10 milyar $’ın üzerinde zarar etti!

Uzak doğunun devlerinden Panasonic, mali açıdan yaşadığı büyük kayıpla başa çıkmaya çalışıyor.

Sony’nin ardından domino taşı gibi etkilenen Panasonic’in bu zararına Sony’de ortak olmuş durumda.

Ağırlıklı olarak televizyon ve televizyon paneli üretimini yapan Japon devi Panasonic, 2011 yılı ve 2012 yılının ilk üç ayına ait mali raporunu açıkladı. Sonuçlar, sektörü sarsacak düzeyde. Büyük bir pazar payı ve kar kaybı yaşayan Panasonic, 10 Milyar doların üzerinde zarar ederek mali yılını tamamladı. Zararın önüne geçmek için çalışmaya başlayıp yaralarını sarmaya çalışan Panasonic, pazar payını da arttırmayı hedefliyor.

Reklam
Reklam

Mashable’ın haberine göre LCD panellerde %20'nin üzerinde, plazma panellerde ise %50'den fazla gerileyen Panasonic, konsept ürünlerin üretiminin durdurulacağını ve daha kolay satılması planlanan televizyonlar üzerine yoğunlaşacağını açıkladı.

Daha önce işten çıkarmalarla sıkça gündeme gelen firma, 2009 yılından itibaren panel üretimi konusunda Pioneer ile anlaşmaya varmıştı fakat bundan da netice alamayınca önüne geçilmez bir zarar tablosuyla yüz yüze kalmıştı.

Plazma panellerin daima arkasında olan Panasonic, kullanıcıların LCD panellere olan sempatisini öngörememiş görünüyor, zira firmanin en büyük darbeyi plazma panellerden aldığını mali raporlardan görebiliyoruz.

Zararı tıpkı Sony gibi Japonya ve Tayland’da yaşanan doğal afetlere bağlayan Panasonic, televizyon dışındaki ürün kategorilerine de girmeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz haftalarda duyurulan Android işletim sistemli Panasonic akıllı cep telefonu da bu açıklamayı doğrular nitelikte.

[

**iPhone 3D Olursa..Videoyu izlemek için tıklayın

**](http://www.scroll.com.tr/78562/iphone-3d-olursa/)

Reklam
Reklam