Panasonic 4K giyilebilir kamera çıkaracak

Panasonic‘in 4K çözünürlükte video çekebilen giyilebilir kamerası, Mayıs ayında piyasaya sürülecek.

Panasonic şu sıralar teknoloji dünyasında pek de benzeri bulunmayan bir kamera piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Giyilebilir cihazlar ve yüksek çözünürlük sunan ürünler bugünlerde teknoloji dünyasında en çok yer bulan trendler arasında ama bu ikisini bir araya getiren pek az firma mevcut. 4K çözünürlükte video kaydedebilen giyilebilir kameraların varlığı belki de pek çok kullanıcı tarafından bilinmiyor ama bu tür kameralar mevcut. Daha doğrusu şu anda bu tür bir giyilebilir kamera mevcut ve bir yenisi dePanasonic tarafından geliştiriliyor.

Reklam
Reklam

Şu anda piyasada bulunan ve 4K çözünürlükte video kaydedebilen tek giyilebilir kamera GoPro HERO3+ Black Edition. Ama Panasonic de kendi yüksek çözünürlüklü video çekebilen giyilebilir kamerasını piyasaya sürmeye hazırlanıyor ve firmanın iddiasına göre GoPro HERO3+ Black Edition’dan daha iyi bir giyilebilir kamera geliyor. Panasonic’in 4K çözünürülükte video kaydedebilen giyilebilir kamerasının adı HX-A500 ve bu kamerayı rakibinden ayıran özelliği saniyede çekebildiği kare sayısı.

GoPro HERO3+ Black Edition her ne kadar 4K çözünürlükte video çekebiliyor olsa da bunu sadece saniyede 15 kare hızla yapabiliyor. Ancak Panasonic‘in iddiasına göre HX-A500 giyilebilir kamera bu çözünürlük kalitesindeki videoları saniyede 25 kare hızla çekebiliyor. HX-A500′ü rakibinden ayıran tek özelliği de bu değil. HX-A500 hem toza hem de suya karşı dayanıklı. Üstelik karşı dayanıklılığı sadece yağmura karşı korumadan ibaret değil. HX-A500′ü su altında kullansanız ve bu şekilde 30 dakika geçirseniz de kamera herhangi bir zarar görmüyor.

Reklam
Reklam