Pancar Paraları Çiftçinin Yüzünü Güldürdü

2012-2013 dönemi pancar bedeli ödemeleri Şekerbank Yeniçubuk Şubesi aracılığıyla, Kayseri Şeker Fabrikası tarafından yapıldı.2012-2013 pancar...

2012-2013 dönemi pancar bedeli ödemeleri Şekerbank Yeniçubuk Şubesi aracılığıyla, Kayseri Şeker Fabrikası tarafından yapıldı.

2012-2013 pancar kampanyası döneminde Gemerek Pancar Bölge Müdürlüğü tarafından 80 gruptan oluşan bin 20 çiftçi ile yapılan, sözleşmeli pancar ekimi ile toplamda 182 bin ton pancar teslim alındı. Çiftçilere pancar bedeli olarak 30 Milyon TL ödendiği öğrenildi. Pancar bedelinin 22 Milyon TL’sinin avans, gübre, mazot, temlik ve tohum şeklinde ödendiği ve kalan 8 Milyon TL’nin Şekerbank aracılığı ile çiftçiye ödendiği belirtildi.

Reklam
Reklam

Bin 20 çiftçiye ödenen 8 Milyon TL’nin çiftçinin yüzünü güldürdüğünü belirten Gemerek Pancar Bölge Müdürü Mustafa Gökhan Gürek; “Kayseri Şeker Fabrikası aracılığıyla bölgemize 30 Milyon TL.gibi bir rakam finanse edilmiştir. Çiftçilerimize geçtiğimiz yıl yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz. 2013-2014 pancar kampanyası başlamıştır. Çiftçilerimize bereketli ve bol kazançlı bir pancar sezonu diliyorum. Allah çiftçilerimizin yardımcısı olsun” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: