Pancar üreticileri ton başına 20 lira kredi kullanabilecek

Yozgat'ta pancar üreticilerinin ton başına 20 lira kredi kullanabileceği belirtildi. <br/>Kayseri Şeker Fabrikası AŞ’den yapılan...

Yozgat'ta pancar üreticilerinin ton başına 20 lira kredi kullanabileceği belirtildi.
Kayseri Şeker Fabrikası AŞ’den yapılan açıklamaya göre, pancar üreticilerinin Halkbank, Şekerbank ve Garanti Bankası’ndan aylık yüzde 1.30 faiz oranıyla ton başına 20 liradan kredi kullanabilecekleri duyuruldu. Açıklamada avansla ilgili çalışmalarında devam ettiği, önümüzdeki günlerde üreticilere avansların da dağıtılacağı ifade edildi.
Kayseri Şeker Fabrikası AŞ pancar üreticisinin ekonomik sıkıntısını gidermeye yardımcı olmak üzere kredi kullanımı uygulaması başlattı.
Konuyla ilgili olarak bankalarla yapılan görüşmelerin tamamlandığı hatırlatılan açıklamada, pancar üreticilerinin ton başına 20 lira üzerinden kredi kullanabilecekleri bildirildi. Faiz oranının 1.30 olacağı ve kotanın bir kez kullanılacağının altı çizildi. Kredilerin aralık ayına kadar açık kalacağı ve çiftçilerin bu süre zarfında kredi kullanabileceklerine vurgu yapıldı.

Reklam
Reklam

ÇİFTÇİ KISMENDE OLSA RAHATLAYACAK
Pancar üreticilerinin ton başına verilecek 20 lira üzerinden kullanacakları krediyle kısmen de olsa rahatlayacağının belirtildiği açıklamada, "Pancar tarımının hız kazandığı bugünlerde, pancar üreticileri de ciddi ekonomik sıkıntı yaşıyordu. Kayseri Şeker Fabrikası’nın kredi konusunda bankalar ile anlaşma sağlamasıyla birlikte çiftçi kısmen de olsa ekonomik açıdan rahat bir nefes alacak. Bu çerçevede ilerleyen günlerde pancar üreticilerine avanslarının da ödenmesi yönünde çalışmalarımız devam ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz