Paniad üyelerine tarımsal kalkınma anlatıldı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü, Pazarcık ve Narlı İşadamları Derneği...

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü, Pazarcık ve Narlı İşadamları Derneği (PANİAD) üyeleriyle bilgilendirme toplantısında bir araya geldi. Toplantıda konuşan TKDK İl Koordinatörü Dr. Ömer Süha Uslu, 2012 yılı içinde de proje kabulüne devam edeceklerini söyledi.
PANİAD Salonu'nda düzenlenen toplantının açılış koplantısını dernek başkanı İsmail Dizlek’in yapmasının ardından Ömer Süha Uslu, TKDK'nın faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Uslu, “3. başvuru çağrı ilanına çıktı. 19 Aralık-10 Ocak tarihlerinde 9 ayrı başlıkta proje kabulüne tekrar başlayacağız. Değerlendirmeler sonucunda projeleri kabul edilecek olan yatırımcılarımız yatırımlarındaki uygun harcama kalemlerinin yüzde 50 ile 65 arasında bir tutarını hibe alabilecekler.” dedi.
Uslu, kırsal kesimde oturanlara seslenerek, şunları dile getirdi: “Benim 10 baş ineğim var, ben kredi alamam diye korkmayın. Danışın projelendirin. Süt üreten tarımsal işletmelere yatırım, et üreten tarımsal işletmelere yatırım başta olmak üzere kırsal turizm, kültür balıkçılığının geliştirilmesi, çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesi, su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, et ve et ürünlerinin İşlenmesi ve pazarlanması alanları gibi geniş bir yelpazede hibe kullandıracak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz