Pankobirlik Başkanı Konuk'tan Kayseri Şeker'e Ziyaret

KAYSERİ (AA) - Pankobirlik Başkanı Recep Konuk, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay'ı ziyaret etti.

KAYSERİ - Pankobirlik Başkanı Recep Konuk, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay'ı ziyaret etti. Ziyarette, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay ve Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Akdeniz ve yöneticiler ile görüşen Konuk, birlik ve beraberliğin korunmasının, sektörün geleciğinin korunması anlamına geldiğini söyledi. Önceki gün, Tarımsal Tedarik İş Birliği Koordinatörü Yavuz Erence ile birlikte Kayseri Şeker Fabrikası’na gelerek, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi ve Kayseri Şeker Fabrikası yöneticilerine nezaket ziyaretinde bulunan Anadolu Birlik Holding, Konya Şeker Fabrikası ve Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Recep Konuk, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Akdeniz, Genel Müdür Levent Benli, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Yöneticiler ile bir süre karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Kayseri Şeker Fabrikası’nın Türkiye’nin en büyük değerlerinden bir tanesi olduğunu belirten Konuk, bu fabrikanın kazanmasının, Türkiye’nin ve çiftçinin kazanması anlamına geldiğini ifade etti. Şeker ve şekere dayalı üretim yapılan tarım sektörünün hayatına devam edebilmesi için köklü çözümler üretilmesi gerektiğinin de altını çizen Konuk, sektörün ve sektörde faaliyet gösteren Kuruluşların mevcut sorunlarından karşılıklı çözüm arayarak kurtulabileceğini ifade etti. Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ise yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, çiftçilerin modern teknolojiyle buluşturulması, şirketlerin çiftçi odaklı yatırımlara yönelmesi ve sektörü bekleyen tehlikelerin aynı doğrultuda hedefe yürüyerek bertaraf edilmesi noktasında çalışmalar yapılması gerektiğini belirterek, Pankobirlik’in bu konuda tüm kooperatiflere öncülük edeceğine inandıklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: