Papa 2. Jean Paul'ün ölüm yıldönümü

ROMA (İHA) - Papa 2. Jean Paul, ölümünün ilk yıldönümünde Vatikan'da çeşitli etkinliklerle anılıyor.

Jean Paul'ün mezarında dua etmek için ülkenin dörbir yanından 100 binden fazla Hıristiyan Vatikan'a hareket etti. Sabahın erken saatlerinde başlayan ayinleri İtalyan televizyonları naklen verirken, Jean Paul'ün mezarını ilk ziyaret eden devlet yetkilileri arasında Cumhurbaşkanı Carlo Azeglio Ciampi ve eşi Franca Ciampi bulunuyor. Papalığı döneminde gençlere büyük önem veren 2. Jean Paul ölümünden sonra da en çok gençlerden ilgi görüyor. Vatikan'ın San Pietro Meydanı'nı dolduranların yaş ortalamalarının düşüklüğü dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Dua eden kalabalık sık sık, "Jean Paul Aziz" şeklinde tezahürat ederek, Papa Wojytila'nın en kısa zamanda 'Azizlik' mertebesine getirilmesi için talepte bulundu. Papa 2. Jean Paul aziz olabilmesi için önce 'Beato)' (Kutlu) olması gerekiyor. Rekor hızla gerçekleşmesi beklenen Jean Paul'ün azizlik prosedürü en az 6 yıl sürecek.
Bu arada, Roma'ya yakın Viterbo kentinde Jean Paul için bir kilise inşa edilmeye başlandı. Papa Jean Paul, Aziz ilan edildiğinde bu kilise ziyaret yeri haline gelecek. Papa Jean Paul için bugün İtalya'nın tüm kiliselerinde ayinler düzenlenirken, günün en büyük ayini, San Pietro Basilikası'nda yapılacak olandan sonra TSİ 18.45'te Milano Duomo'sunda gerçekleşecek.