Papa, Fener Rum Patrikhanesi'nde ayine katıldı

İstanbul - Vatikan Devlet Başkanı ve Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 16. Benediktus, Fener Rum Patrikhanesi'nde, Aziz Andreas Yortusu nedeniyle
düzenlenen ayine katıldı.

Patrikhane bahçesinde yer alan Aya Yorgi Kilisesi'ndeki ayin, Fener Rum Patriği Bartholomeos'un saat 09.00'da kiliseye geçmesi ile başladı.

Bartholomeos, Ortodoks kilisesinin kurucusu olduğuna inanılan Aziz Andreas'ı anma yortusu nedeniyle gerçekleştirilen ayini yönetti.Papa 16. Benediktus ise kiliseye saat 09.45'te çalınan çanlar eşliğinde girdi. Papa'yı kilise kapısında Patrik Bartholomeos karşıladı.

Reklam
Reklam

Birlikte kiliseye giren Papa 16. Benediktus ile Patrik Bartholomeos, kilisenin ortasında sarılarak öpüştüler. Bu öpüşmenin "Barış öpücüğü" olarak nitelendirildiği öğrenildi.

Patrik Bartholomeos, ayini Patriklik tahtından yönetirken, Papa da misafir tahtına çıkarak Ortodoks geleneklerine göre gerçekleştirilen ayini izledi.Papa 16. Benediktus, ayin sırasında İngilizce kısa bir dua okudu. Ayinin sonlarına doğru katılan cemaate kutsal yiyecek olarak adlandırılan "kominyon" kaşıkla yedirildi.

Bu arada Papa İngilizce, Patrik de Rumca kısa birer konuşma yaptılar.Yaklaşık 3 saat 40 dakika süren ayinin sonunda Bartholomeos, Papa 16. Benediktus'a bir İncil'i öperek hediye etti. Papa da İncil'i öperek aldı. Bartholomeos, daha sonra Papa'ya bir de kase sundu.