Papa için Trabzon'da dua edildi

TRABZON (İHA) - Katoliklerin ruhani lideri Papa II. Jean Paul'ün ölümü nedeniyle Trabzon Santa Maria Kilisesi'nde Anadolu Katolik Kiliseleri Başpiskoposu Luigi Padovese'nin de katılımıyla özel dua yapıldı.

Papa için düzenlenen özel duaya katılım az sayıda olurken, yapılan dua töreninde Papa'nın herkese kucak açtığı, Hıristiyan, Müslüman, Yahudi ve hatta ateist ayrımı yapmadan tüm insanları sevdiği vurgulandı. Yapılan dua sonrasında Başpiskopos Padovese, basın mensuplarının papalık seçimi ile ilgili sorularını cevaplandırdı. Papa II. Jean Paul'ün 4 ay önce kendisini Türkiye'ye Anadolu Kiliseleri'nin Başpiskoposu olarak atadığını ifade eden Padovese, "Gregoian Üniversitesi'nde kiliseler tarihi dersi verdim ve Antonıanum Üniversitesi'nde ise rektör olarak görev yaptım. Türkiye'ye yaklaşık 27 yıldır gelir giderim. Burada arkeolojik konular üzerine bir de kitap yazdım. Yaklaşık 4 aydır da fiilen burada bulunuyorum. Kendisiyle en son görüştüğümde Türkiye'ye davet ettim. Bana gülerek çok yaşlı olduğunu ve bu nedenle gelemeyeceğini ima etmişti ve buraya gelmeye ömrü yetmedi" dedi.

Reklam
Reklam

Yeni Papa'nın kim olacağını tahmin etmenin çok zor olduğunu belirten Başpiskoposu Luigi Padovese, "Açıkçası tahmin etmek çok zor. Herkes o meclise giriyor ve biri Papa olarak çıkıyor. Diğerleri kardinal olarak kalıyor. 130 kardinal, Papa'yı seçiyor. Ben bazı isimler veya 3 isim verebilirim. Milano kardinali, Papa olabilir; Vienna kardinali, Papa olabilir veya Afrikalı kardinal, Papa olabilir. Ancak 3 hafta sonra bakmışsın sürpriz bir isim Papa olmuş. Bu isimlerden farklı birisi Papa olabilir ama tahmini olarak bu 3 isim kiliselerde dolaşıyor. Kimin Papa olacağı belli değil. Çünkü geçmişte kimse Polonya'dan birinin gelip Papa olacağını düşünmüyordu. Birisi Polonya'dan çıksın ve Papa olsun kimse düşünmüyordu. Bu nedenle sürpriz bir isimde çıkabilir" şeklinde konuştu.