Papa, Sultanahmet'e girerken ayakkabılarını çıkarttı

Papa 16. Benedict, İstanbul turu kapsamında Ayasofya Müzesi'nin ardından Sultanahmet Camii'ni ziyaret etti. Ayakkabılarını çıkararak camiye giren Papa, İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı ile birlikte huzur duruşunda bulunarak dua okudu.

Öncelikle Ayasofya Müzesi'ni ziyaret eden Papa 16. Benedict, burada yaklaşık yarım saat kaldı. Papa, müzenin ardından yoğun güvenlik önlemleri altında zırhlı araçla Sultanahmet Camii'ne geldi. Papa 16. Benedict'i cami girişinde İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı ve Sultanahmet Cami İmamı Emrullah Hatipoğlu karşıladı. Cami girişinde Müftü Çağrıcı ve Hatipoğlu ile bir süre görüşen Papa, daha sonra basın mensuplarına el salladı.

Reklam
Reklam

Papa 16. Benedict, ayakkabılarını çıkararak Sultanahmet Camii'ne giriş yaptı. Camiyi gezen Papa 16.Benedict'e bilgiler veren Çağrıcı, İslam'ın şartlarını anlattı. Çağrıcı, cuma namazı ve okunan hutbeler hakkında da Papa'ya bilgiler verdi. Papa 16.Benedict, İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı'nın anlattıklarını dikkatle dinledi. Papa ve Çağrıcı, daha sonra huzur duruşunda bulunarak dua okudu. Sultanahmet Cami İmamı Emrullah Hatipoğlu da, Papa'ya cami hakkında bilgiler verdi.

Cami ziyaretinin sonunda İstanbul Müftüsü Çağrıcı, Papa 16.Benedict'e barışı sembolize eden güvercin şeklinde Besmele, iki zeytin dalının bulunduğu çini mozaik ve Kız Kulesi'nin portresini verdi. Papa da Mustafa Çağrıcı ve Emrullah Hatipoğlu'na madalyon takdim etti.

İstanbul Valisi Muammer Güler'in de eşlik ettiği Papa, yaklaşık yarım saat süren ziyaretin ardından Ermeni Patrikhanesi'ne gitmek üzere Sultanahmet'ten ayrıldı.