Papadopulos: "petrol arama görevimiz"

LEFKOŞA (ANKA)- Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Tasos Papadopulos, Doğu Akdeniz'deki tartışmalı petrol ve doğal gaz arama çalışmalarına ilişkin olarak Rum devletinin, "münhasir ekonomik bölgesinde" petrol ve gaz rezervlerini arama yükümlülüğü olduğunu söyledi.

Tasos Papadopulos, gazetecilerin sorularını yanıtlarken devletin, "Kıbrıs'ın münhasir ekonomik bölgede petrol ve gaz rezervlerini arama yükümlülüğünün bulunduğunu belirterek "Kabiliyetimiz ve rezervlerin varlığına ilişkin göstergelerin var olduğuna göre, halk ve ülkeye karşı görevimiz, bunları titizlikle araştırmaktır" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Rum basınına göre, petrol ve doğal gaz aramak amacıyla 16 Ağustos'a kadar ruhsat başvurusunda bulunacak yabancı şirketlere ilişkin beklentilerin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğinin sorulması üzerine Papadopulos, "Hiçbir beklenti dile getirilmedi, en az benim tarafından" karşılığını verdi.

Papadopulos, Ağustos sonunda KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile görüşeceği haberlerini değerlendirirken de "Önemli olanının, görüşme yapılmasından çok katılacaklarının tutumu ve nerelerin ele alınacağının olduğuna inanıyorum" şeklinde konuştu.