Papadopulos toprağa verildi

Lefkoşa (AA)- Akciğer kanserine yenik düşerek 12 Aralık Cuma günü ölen eski Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos, düzenlenen cenaze töreninin ardından bugün toprağa verildi.

Lefkoşa'nın Rum kesimindeki Aya Sofya Kilisesi'nde düzenlenen ve Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu 2. Hrisotomos'un yönettiği törene, Rum yönetimi lideri Dimitris Hritofyas, Papadopulos'un ailesi, Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni, PASOK Genel Başkanı Yorgos Papandreu, diğer Rum yetkililer ve Güney Kıbrıs'taki yabancı büyükelçiler katıldı.

Reklam
Reklam

Rum yönetimi lideri Hristofyas, kilisede yaptığı konuşmada, Papadopulos'un yaptığı işlerle, "Kıbrıs halkının kurtuluş mücadelesinde çok zengin ve mücadeleci bir tarih yazdığını" savundu.

Cenaze töreninin yapıldığı Aya Sofya Kilisesi'nin duvarına büyük boyutta "hayır" pankartının asılması dikkati çekti. Kilise duvarına, aynı boyutta, EOKA mücadelesine atıf yapan "Özgürlük mücadelecisi" ve "lider" sözlerinin yazılı olduğu pankartlar da asıldı. Papadopulos'un sözlerinin yazılı olduğu çeşitli pankartlar taşıyan siyah
giyimli Rumlar, "Bize öz güvenimizi ve ümidimizi verdiğiniz için teşekkür ederiz" sözlerinin yazılı olduğu pankart da açtı. Papadopulos'un ölümü nedeniyle cuma gününden beri yasta olan Güney Kıbrıs'ta bugün resmi tatil ilan edildi.