Papadopulos, toprağa veriliyor

LEFKOŞA (İHA) - Geçtiğimiz cuma günü akciğer kanserine yenik düşerek hayatını kaybeden Rum Yönetimi eski Başkanı Tasos Papadopulos, bugün Deftera Mezarlığı'nda defnedildi.

Papadopulos için Rum Dışişleri Bakanlığı'nda açılan taziye defteri, Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas, Bakanlar Kurulu üyeleri, Sözcü ve Başkanlık Müsteşarı çok sayıda siyasi ve vatandaşlar tarafından imzalandı.

Papadopulos ailesi 08.30 - 10.30 saatleri arasında Strovolo'daki Aya Sofya Kilisesi'nde taziyeleri kabul etti. Saat 11.00'de başlayacak cenaze töreninde GKRY Başkanı, Dimitris Hristofyas, Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos, Rum Meclisi ve DİKO Başkanı Marios Karoyan ve dava arkadaşları adına Hristodulos Paşardis birer veda konuşması yapacak. Öte yandan, törene, Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis ile Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni de katılıyor. Çok sayıda kişinin katıldığı ayin, Başpiskopos Hrisostomos tarafından yönetiliyor. Papadopulos'un cenaze töreni dolayısıyla Güney Kıbrıs' ta bayraklar yarıya indirilirken, Güney Kıbrıs'ta resmi daireler ve okullar da yas nedeniyle tatil edildi. 3 günlük yas bugün sona erecek.

Reklam
Reklam