Papadopulos'tan "hayır" kampanyası

LEFKOŞA (İHA) - Rum Yönetimi Başkanı Tasos Papadopulos, yarın akşam saat 20.00 televizyondan Rum halkına seslenerek, 5. Annan Planı'na karşı olduğunu açıklayacak.

Güney Kıbrıs'ta yayınlanan Haravgi gazetesi, "Tablo Netleşiyor. Cumhurbaşkanı Papadopulos Yarın Halka Seslenecek" başlığıyla manşetten verdiği haberinde, partiler düzeyinde temaslar sürerken Papadopulos'un kesin kararını aldığını yazdı.

Gazete, güvenilir bilgilere dayanarak, Papadopulos'un yarın akşam saat 20.00'de Rum halkına seslenerek argümanlarıyla plana karşı duruşunu ortaya koyacağını kaydetti.

Reklam
Reklam

Gazeteye göre Papadopulos, görüşlerini bugün Güney Kıbrıs'a gidecek olan Dışişleri Müsteşarı Valinakis başkanlığındaki Yunan hükümet heyetine de anlatacak.

Simerini gazetesi, konuya ilişkin haberini, "Tasos 'Hayır'ı Mühürlüyor. Yarın Akşam 20.00'de Cumhurbaşkanı Papadopulos'un Açıklaması. Bugün Klerides'le Görüşecek" başlığıyla manşetten verdi.

Gazete, tüm bilgilerin Papadopulos'un yarın akşamki halka sesleniş konuşmasında Annan Planı'na "hayır"ı mühürlemeye çalışacağını gösterdiğini yazdı.

Gazete, güvenilir bilgilere dayanarak, Papadopulos'un Rum halkına sesleniş konuşmasında niye Annan Planı'nı destekleyemeyeceğini izah edeceğini, argümanlarının güvenlik, ekonomi ve devletin fonksiyonelliği konularında olduğunu kaydetti.
Haberde, Papadopulos'un bugün öğle saatlerine Rum Yönetimi eski Başkanı Glafkos Klerides'le bir araya geleceği de bildirildi.
Gazeteye göre Papadopulos, dün Güney Kıbrıs'a giden Yunan PASOK heyetine de "Hayır" şeklindeki görüşünü ifade etti.

Mahi gazetesi de, Papadopulos'un saat 20.00'de halka sesleniş konuşmasının Rum televizyonundan canlı olarak yayınlanacağını ve yabancı haber ajanslarının Papadopulos'un bu net kararını açıklayacağı programa büyük ilgi göstermekte olduğunu yazdı.
Bu arada, Fileleftheros gazetesi, Papadopulos'un partisi DİKO'nun hafta içerisinde tutum belirlemek için parti içi hiçbir toplantı yapmayı düşünmediğini, Papadopulos'un "Hayır" meyilli kararını açıkladıktan sonra partinin de bu kararı destekleyeceğini yazdı.
Haberde, Rum Sözcü Kipros Hrisostomidis'in başkanı olduğu "Merkezin Yeniden Yapılanması Cephesi"nin de referanduma ilişkin tavrını yarın öğleden sonra Papadopulos'un halka sesleniş konuşmasını yapmadan birkaç saat önce açıklamasının beklendiği de belirtildi.

Reklam
Reklam