Papatya çayının faydalarına inanamayacaksınız!

Papatya çayı içmeniz için sebep çok!

Papatya çayı, Yunanlar, Romalılar ve Mısırlılar tarafından yaraların, yanıkların tedavisi için kullanılırdı. Yapılan yeni bir araştırmaya göre, papatya aromalı su verilen farelerin yaralarının çok daha hızlı iyileştiği gözlemlenmiştir. Papatya çayının içinde bulunan anti-inflamatuar, antimikrobiyal ve antioksidan sebebiyle yanıkların da daha hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlar. Demlediğiniz papatya çayına pamuk batırın ve yaranın üzerine sürün.

Yapılan bazı araştırmalara göre, papatya çayı, şeker hastalarına da faydalı oluyor. Şekerin dengelenmesini sağladığı için papatya çayı, hiperglisemi hastaları için çok faydalı.

Reklam
Reklam

Papatya çayı antibakteriyel etkileri önlemek ve enfeksiyonlara karşı korunmak için çok etkili. Soğuk algınlığıda günde iki fincan papatya çayı içebilirsiniz.


İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, papatya çayı içmek, kas spazmlarını azaltıyor. Papatya çayı düzenli kas spazmlarını azaltmak ve rahatlamak için vücudunuzu teşvik eder. Adet sancılarını azaltır.


Harika bir mide ilacı olan papatya çayı, ağrılara çok iyi gelir. Bir bardak papatya çayı, sindirim sistemini düzenlemek ve mide bulantısını geçirmek için iyi bir yol.


Papatya çayı, yüzyıllardan bu yana sinir sistemini yatıştırmak için kullanılmıştır. Uykusuzluk sorunu bulunan kişilerin yatmadan 30-45 dakika öncesinde bir fincan papatya çayı içmeleri öneriliyor.


Ayrıca, papatya çayı içmek hemoroid ağrılarını rahatlatmak için yardımcı olabilir.


Kanserle mücadelede de papatya çayı etkilidir. Çünkü, kanserli hücrelerin azalmasını sağlıyor, anormal hücrelerin artmasını önlüyor.


Bebeklerin rahatlaması de için papatya çayı kullanılabilir.


Papatya çayı, egzama ve akne tedavisi için çok etkili.

Reklam
Reklam

Papatya cilt bakımı ve kozmetik ürünleri için popüler bir etkiye sahip. Bu bitkinin, iyi bilinen basit ve ucuz yöntemlerinden biri saç rengini açmasıdır. Durumlama suyunu papatya çayı ile yapın. Ardından saçınız ıslakken güneşi çıkın. Saçınızın bir kaç ton açıldığını göreceksiniz.


Bu bitkinin çayı aynı zaman saçta bulunan kepeklenmeyi de önler. Yine durulama suyuna papatya çayı karıştırın. Her yıkamada bu uygulamayı yapın. Saç derinizi iyileştirerek, pullanmayı önleyecektir.


Papatya, cildinizin parlaklık kazanması için etkilidir. 2 adet papatya çayı poşetini iki litre suyun içinde demleyin. Bu su ile vücudunuzu durulayın. Faydasını göreceksiniz.


Papatya çayının, göz yorgunluğunu ve koyu halkaları azaltmaya yardımcı olduğu tespit edilmiştir. Basit yöntem; ılık suda 2 papatya çay poşetli koyun. 5 dakika sonra sudan çay poşetlerini çıkarın, oda sıcaklığına gelinceye kadar bekleyin. Pamuk ile çayı, gözlerinizin üzerine kompres yapın.


Kurutulmuş papatyanın üzerine sıcak su dökerek demleyebilirsiniz. Bir fincan için bir çorba kaşığı papatya kullanılabilir. Beş dakika demlenmesi yeterli olacaktır. İsterseniz, içine uçucu esans veya bal koyabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Tüm bitkisel ürünlerde olduğu gibi, papatyanın da yatıştırıcı etkisi vardır.