Para futbolu bozdu mu?

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Başkanı Michel Platini, AB ülkelerinin liderlerine birer mektup göndererek, paranın ve ticari kaygıların futbolun doğal yapısını bozmaması için düzenleme yapılmasını talep etti.

Platini, mektubunda, AB'nin yeni reformlarında, futbolun ayrıcalıklı doğal yapısının korunması, her takıma üst turlara çıkma ve şampiyon olma şansı tanıyan piramit yapının muhafaza edilmesi ve profesyonel kulüplerin alt liglere daha fazla finansal destek olmasının yer almasını istedi.

Reklam
Reklam

UEFA Başkanı Platini, aralarında İngiltere Başbakanı Gordon Brown, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in de bulunduğu AB liderlerine çağrı yaparken, futbolun etrafında yaşanan tartışmalara bireysel olarak katılmalarını ya da "ekonomik karlılığın sportif başarı için tek yol olacağı bir döneme hazırlıklı olmalarını" mektubunda dile getirdi.

UEFA sözcüsü William Gaillard yaptığı açıklamada, gönderilen mektuplara Romanya, Avusturya, Fransa ve Hollanda liderlerinden olumlu yanıt geldiğini belirtirken, "Halen reform tasarısını hazırlamak için 1 ay var ve yapılacak birkaç kelime değişikliği Avrupa spor kanunu daha da güçlendirecektir" dedi.

Gaillard, UEFA'nın özellikle zengin yabancı yatırımcıların futbolun popülaritesini kullanarak ülkeye girmeleri ve futbol kulüplerinin el değiştirmesini kaygıyla takip ettiğini sözlerine ekledi.