Paralarını Alamayan İşçiler, Holding Binasını İşgal Etti

Birleşik Metal-İş Sendikası’na bağlı bir grup işçi, paralarını alamadıklarını iddia ederek Karaköy’deki holding binasını bastı.Yaklaşık...

Birleşik Metal-İş Sendikası’na bağlı bir grup işçi, paralarını alamadıklarını iddia ederek Karaköy’deki holding binasını bastı.

Yaklaşık 200 işçi sabah saatlerinde çalıştıkları şirketin Karaköy Karaköy Kemeraltı Caddesi üzerinde bulunan holding binası önünde toplandı. ‘Alacaklarımızı derhal ödeyin’, ‘Tazminat hakkımızı söke söke alırız’ yazılı döviz ve pankartlar açan grup, şirket sahibini protesto etti. İşçilere destek veren DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu da basın açıklaması yaptı. Serdaroğlu, “Türkiye’nin dört bir yanında işçilerin canı yakılmaya çalışılıyor. İşçilerin hakları kullandırılmamaya çalışılıyor” dedi.

Reklam
Reklam

İşverenin yanlış politikalarının fabrikayı çıkmaza soktuğunu savunan Serdaroğlu, “Toplu sözleşmelerimiz birkaç kez yapıldıktan sonra işveren hem fabrikasını, hem diğer elinde bulunan mülklerini satarak Çorlu’ya taşıyacağını söyledi. İşçi arkadaşlarımızın haklarının ödenmesi ve Çorlu’ya gidecek olan arkadaşlarımızla birlikte toplu sözleşme düzeninin devam etmesi şartıyla oturup görüşülebileceğini söyledik. Bize söz verildi. Kıdem tazminatlarının 6 milyona yakın işçi arkadaşlarımızın alacağı var. Biz bu alacaklarını onun elinde bulunan bir takım mallara ipotek koyarak garanti almaya çalıştık. Ama bize söz verilen tarihte arkadaşlarımızın alacakları ödenmedi. Günlerdir kendisine ulaşmaya çalışıyoruz. Günlerdir işçilerimizin haklarını ödemesi için girişimlerde bulunuyoruz. Ama son derece yüzsüz bir şekilde verilen sözleri yerine getirmemek için bizimle görüşmekten kaçınıyorlar ve arkadaşlarımızı daha sert eylemler yapma konusunda bir tutum içerisindeler” diye konuştu.

Daha sonra işçiler holding sahibi ile görüşmek istedi. Ancak işverenin holdingde olmaması üzerine içeri giren bir grup işçi, pencereden pankart sarkıttı. “Alacaklarımızı derhal istiyoruz” yazılı pankart açan işçiler “İşçiyiz, haklıyız” sloganları atarak uzun süre holding binasını işgal etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: