'Paralel yapı' operasyonunda 5 gözaltı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan 65 kişiden 43'ünün yurt dışında olduğu açıklandı. Gözaltı listesinde Fatih Üniversitesi rektörü Profesör Şerif Tekalan da var.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla bu sabah başlatılan 10 ilde başlatılan son "Paralel yapı" operasyonunda eski AKP İzmir milletvekili İlhan İşbilen'in de aralarında olduğu 5 kişi gözaltına alındı.

Yapılan baskınlarda 5 kişinin de evde bulunmadığı öğrenildi.

Gözaltı kararı çıkarılan isimler arasında gazeteci Ekrem Dumanlı, iş adamı Akın İpek, halen tutuklu bulunan Hidayet Karaca ile "paralel yapı İç Anadolu bölge eğitim imamı" olmakla suçlanan Cemil Koca, Cevdet Türkyolu ve Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan'ın da bulunduğu bildirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı'nın haberinde, soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan 65 kişiden 43'ünün yurt dışında bulunduğu söyleniyor.

Keneş'e havaalanı gözaltısıBu arada Today's Zaman gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş de, İstanbul-Atatürk Havalimanı'nda sabaha karşı gözaltına alındı.

Keneş'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, paylaştığı yazı ve yaptığı açıklamalarda hakarette bulunduğu ancak mahkemeye gitmediği için gözaltına alındığı öne sürülüyor.