Paranın sahte olduğuınu anlayınca şişlendi

ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir'de, sigara satın almak için verdiği paranın sahte olduğunu anlayan işyeri sahibini şişle yaraladığı iddia edilen bir kişi, Kütahya'da yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Akarbaşı Mahallesi Atatürk Bulvarı'nda bir büfede 3 gün önce meydana gelen olayda, bahse konu işyerine gelen bir genç, 20 YTL verdiği işyeri sahibi Kamil Ç.'den (50) bir paket sigara istedi. Banknotun sahte olduğunu fark eden Kamil Ç. ile söz konusu kişi arasında tartışma çıktı. Münakaşanın kavgaya dönüşmesiyle şüpheli, elindeki şişle Kamil Ç.'yi göğsünden yaraladı. 112 ambulansıyla Eskişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılan şahıs tedavi altına alındı. Polis ekipleri, olaydan sonra kaçan ve eşkali belirlenen saldırganın Y.Ç. (31) olduğunu ve Kütahya'ya kaçtığını tespit etti. Kütahya ve Eskişehir İl Emniyet Müdürlükleri, şüpheliyi yakalamak için ortak çalışma başlattı. Firari şüpheli Y.Ç., bu arada bir sarkıntılık olayıyla alakalı gözaltına alındı. Üzerinde bin 30 YTL sahte banknot ele geçirilen zanlı, Kütahya'da çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Reklam
Reklam

Emniyet yetkilileri, şüphelinin Eskişehir'de çok sayıda sahte parayı piyasaya sürmüş olabileceğini belirterek, "Vatandaşlarımız, F 90301056 ve E 57205021 seri numaralı sahte 20 YTL ile C 25112660 seri numaralı sahte 50 YTL'ler ile ilgili duyarlı bulunsun. Bu serilerdeki paraları, polis merkezlerimize ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü'ne intikal ettirmeleri gerekmektedir" dedi.