Parasal sıkıntılarımızı çözemiyoruz

Elazığspor Basın Sözcüsü Korkut Şerifoğulları, kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında çarpıcı açıklamalar yaptı.

İkinci yarıya başlarken yapılan transferlerden sonra ekonomik olarak büyük sıkıntı yaşayacaklarını bildiklerini anlatan Şerifoğulları, Kent merkezinde faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerin bugüne kadar kulübün yanında hiç yeralmadığını söyledi.

Şerifoğulları şöyle devam etti; “Bildiğiniz gibi bu sezona başlarken iyi bir süreçle başlayıp da sıkıntılı bir süreç yaşadık. Onun akabinde devre arasında yapmış olduğumuz transferlerle kulübümüzün içerisinde oluşturduğumuz birlik ve beraberlik havasıyla da iyi bir hava yakalamış olduk. Ama bu son 4 haftadır filan ciddi bir sıkıntı içerisine girdik. Neticede almış olduğumuz mağlubiyetlerle, puan kayıplarıyla Elazığspor şu anda yine düşme potasında ciddi bir mücadele vermektedir. Tabi bunun sebeplerine baktığınız zaman bizim sezonun başından beri sürekli uyarmaya çalıştığımız Elazığspor’u bekleyen bu tehlikeyle mutlaka karşı karşıya kalacağımızı sürekli biz ifade ettik. Yani bugün yine karşı karşıya olduğumuz en büyük sıkıntı bildiğiniz gibi mali konulardaki parasal sıkıntılardır. Elazığspor’un ciddi anlamda parasal sıkıntıları vardır. Bunun da bugün almış olduğumuz neticelerle ön plana çıktığını görmekteyiz. Sezon başından beri uyarılarımızı hiç kimse dikkate almadı.”

Reklam
Reklam

*Futbolcu maaşlarını ödeyemediğimiz için bu sıkıntıları yaşıyoruz…

“Oluşturmuş olduğumuz projeler Elazığspor’a kaynak anlamında oluşturmuş olduğumuz projelere ne yazık ki hiç kimse olumlu cevap vermedi. Öyle olunca da biz ara transfer sezonunda bu sıkıntılarla karşı karşıya geleceğimizi bunun mutlaka önleminin alınması gerektiğini defalarca izah ettik ama ne yazık ki o döneme yetişmediği gibi biz yine kulüp olarak, yöneticiler olarak elimizden geleni Selçuk Başkan’ın özverisiyle, büyük gayretiyle maddi anlamdaki büyük gayretiyle yine işte Elazığspor’u ligde tutma adına devre arasında ciddi bir kaynak aktararak Elazığspor’un transferlerini gerçekleştirdik ve ligde kalma adına ciddi mücadeleler verdik. Ama o gün de yine bu sıkıntıların devam edeceğini, Elazığspor’un futbolcularının maaşlarının, aylıklarının ödenmediğini ve ödenemeyeceğini, bu sıkıntıdan dolayı büyük sıkıntı yaşayacağımızı defalarca izah ettik. Bugün geldiğimiz noktada da bu sıkıntıları yaşamış durumdayız. Allah’ın iziniyle yine ligde kalacaktır. Bunun mücadelesini sonuna kadar vereceğiz. Ancak bu parasal sıkıntı çözülmediği sürece de Elazığspor her zaman bu kaderi yaşamış olacaktır.”

Reklam
Reklam

*Belediye’den çıkarmış olduğumuz kaynak milletvekilleri tarafından engellendi…

“Elazığspor’un önüne koymuş olduğumuz iki tane kaynak vardı. Bu iki tane kaynağı ne yazık ki ilimizde bulunan kamu kuruluşları bunun yanında sivil toplum örgütleri ne yazık ki Elazığspor’un yanında hiçbir zaman olmadığı gibi bugün de olmadılar. Ve bugün belediyeden çıkarmış olduğumuz kaynağın Elazığ’da bir kısım tarafından engellenmeye çalışıldığını, bazı milletvekilleri tarafından bile engellenmeye çalışıldığını hepimiz biliyoruz. Yani bunun Elazığspor’a niçin yapıldığını da bir türlü anlamış değiliz. Elazığspor bugün sadece bizim yönetimimizin takımı değil bugün tüm Elazığ’ın takımıysa hep beraber birlik ve beraberlik içerisinde Elazığspor’a sahip çıkmamız gerekiyor. Tabi bu konuştuğumuz konular artık bugün zamandı mıdır değil midir bilmiyorum ama neticede içerisinde bulunmuş olduğumuz durum maddi sıkıntıdır. Bu maddi sıkıntının da sebepleri bellidir. Biz mücadelemizi devam ettireceğiz. Hocamız, teknik heyetimiz, kulüp yöneticileri Elazığspor’un tekrar üst sıralara çıkması için ciddi mücadeleler vermektedir. Elazığspor’un en büyük gücünün de birlik ve beraberlikten kaynaklandığını biliyoruz ve bu birlik ve beraberlik oluştuğu sürece, Elazığ kenetlendiği sürece, Elazığspor Allah’ın izniyle ligden düşmeyecektir.”

Reklam
Reklam

* Elazığspor’a mal edilmesin, fayda sağlamasın diye sabote ettiler…

“Elazığspor’a kaynak noktasında bir minibüs ihalesi oldu. Büyük beklentiler içerisindeydik. Bu ihale sonucunda sporcuların ödemelerini yapacaktık ve sezon sonuna kadar futbolculara prim desteği vermemiz için ciddi bir kaynak olarak hesaplıyorduk. Bizim duyumlarımıza göre İçişleri Bakanlığı’na kadar bu ihalenin iptali için ulaşıldığının bilgisini aldık. Bunu yapanında Elazığ’ı temsil eden bir vekilin yapması bizi üzmüştür. İsim vermeyeceğiz ama neticede hepimizin bunu sorgulaması gerekir. Yani araştırırsak kim olduğunu buluruz. Hepsinin yapmadığını biliyoruz zaten. Ama ihalenin iptali için ciddi uğraş verildi. Onun akabinde yani Elazığ’da yaşayan insanlar Elazığspor’a mal edilmesin, fayda sağlamasın diye sabote ettiler. Piyasa değerinde alınan bu hatların Elazığspor’a hiçbir katkısı olmayacaktı. Selçuk Başkan kendi imkânlarıyla aldığı bu hatları Elazığspor’a maddi kaynak olarak kullanmak isteyecekti. Selçuk Başkan 2.5 Trilyon gibi bir rakamı kendi şirketinden aktararak, bu hatların kredisini ödüyor. Takımın kötü gidişatının en büyük sebeplerindendir biridir ekonomik sebep. Çünkü düşünün bir futbolcunun kafası rahat olduğu zaman mutlaka istediklerini sahaya yansıtacaktır. Kulübe en büyük huzuru verecek sebep paradır. Futbolcuların ihtiyacını gidermektir. Elazığspor’un karşısında en büyük sorun para sıkıntısıdır.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: