Parasız Yatılı Veya Burslu Okuyan Öğrencilerden Katılım Payı Alınması

Samsun Eczacı Odası Başkanı Ecz. Onur Ferhat Karacan, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında parasız yatılı veya...

Samsun Eczacı Odası Başkanı Ecz. Onur Ferhat Karacan, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında parasız yatılı veya burslu okuyan öğrencilerden katılım payı alınmasının doğru bir uygulama olmadığını söyledi.

Onur Ferhat Karacan yaptığı açıklamada, "Sosyal Güvenlik Kurumu Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü'nün 17 Ocak 2012 tarihinde yayımlamış olduğu "Yeşil kart devri ve genel sağlık sigortası tescil işlemleri" konulu ve 2012/2 sayılı Genelgesi'nin 2.2 Sağlık Yardımları Öğrenim Gördükleri Okullarınca Karşılanan Öğrenciler Maddesi gereğince, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında parasız yatılı veya burslu okuyan öğrencilerin sağlık hizmetleri ve tedavi yardımlarının 01 Ocak 2012 tarihinden itibaren Sosyal Güvenlik Kurumu'na devralındığı açıklanmıştı. 01 Ocak 2012 tarihinden önce ilköğretim ve ortaöğretimde parasız yatılı veya burslu öğrenci okutma ve bunlara yapılacak sosyal yardımlara ilişkin 2684 Sayılı Kanun'un 10. Maddesi ve 10 Ağustos 2007 tarih ve 26932 Sayılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumlarında Parasız Yatılılık, Burs ve Sosyal Yardımlar Yönetmeliği'nin 31. Maddesi uyarınca öğrencilerin tümünün muayene ve tedavi giderleri, Milli Eğitim Bakanlığı'nca karşılanmakta iken bu öğrencilerin SGK' ya devri sonrasında muayene ve ilaç giderlerinden katılım payı alınacak olmasının öğrencileri mağdur edecek bir uygulama olduğu açıktır. Parasız yatılı ve burslu okuyan öğrencilerden ilaç ve muayene katılım payı alınması doğru bir uygulama değildir. Bu öğrencilerin çoğunluğunun aileleri açlık sınırının altında bir gelirle geçinmektedir. Aileleri olmayanların da sahipliğini özverili öğretmenleri ve her koşulda vatandaşına ilaç temin etmeyi görev bilen eczacılarımız yapmaktadır" dedi.

Reklam
Reklam

Karacan şöyle devam etti: "01 Ocak 2012 tarihinden bugüne sıkıntısını burslu veya parasız yatılı okuyan öğrencilerimizle beraber çektiğimiz, gerekli girişimleri yaptığımız ve yapmaya devam edeceğimiz bu uygulamanın önüne geçilebilmesi ve önceki şekliyle ilaç ve muayene katılım payı alınmadan sürdürülmesi için gerekli yasal düzenlemeler yapılmalıdır."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz