Parçalanmış göçmen ailelerin bitmeyen dramı

Kaçak durumda olan göçmenlerle ilgili politikalarda yumuşamaya gidilmesi genel bir sevinç yaratırken, bugüne dek süregelen katı uygulamaların nasıl insanlık dramlarına yol açtığı da belirginleşiyor.

NEW YORK (ANKA) - Kaçak durumda olan göçmenlerle ilgili politikalarda yumuşamaya gidilmesi genel bir sevinç yaratırken, bugüne dek süregelen katı uygulamaların nasıl insanlık dramlarına yol açtığı da belirginleşiyor. Amerika'nın etkili blog sayfalarından www.nj.com Arnavut bir göçmen ailenin parçalanmasını anlattığı yazısıyla kaçak göçmen olayının arka planında yatan insanlık dramını ele alarak ülkede epey ses getirdi. Yazının özeti şöyle:

"Bundan üç yıl önce, sabah saatin 6'sında Florinda Beqiri yüzüne doğrultulan fenerin ışığıyla uykusundan uyandı. Federal göçmenlik görevlileri evine baskın yapmıştı. Beqiri, o zaman 15 yaşında olan erkek kardeşi Fitor'la evdeydi. Down sendromu hastası olan Fitor ve ablası Beqirir, teyze ve amcasıyla birlikte yaşıyorlardı.

Reklam
Reklam

Arnavutluk Müslümanlarından olan teyze ve amca 22 yıl önce Tito rejiminin baskısından bunalıp, Yugoslavya'dan kaçmıştı. Amerika'da ise kaçak göçmen statüsünde yaşamakta olan iki kardeş sınır dışı edilme tehdidi altındaydı.

Ancak onların kaçak göçmenliği pek çok Amerikalının antipati değil, tam tersine sempati duyduğu bir duruma işaret ediyor. Çünkü kaçak diye bakılan bu insanlar ev sahibi olmuş, vergisini ödüyor, hepsi de Amerikan vatandaşlığına geçmiş olan beş çocuk yetiştirmiş ve tam üç farklı eyalette işlettikleri kasap dükkanları var. Artık Beqiri'nin kabusları bir son bulabilir. Başkan Obama'nın suç işlememiş olan kaçak göçmenlerin sınır dışı edilmemesi doğrultusundaki yeni politikası sayesinde rahat bir nefes alabilir.

Yaklaşık 11 milyon kaçak göçmen halen Amerika Birleşik Devletleri sınırları içinde yaşıyor. Bu aşağı yukarı Ohio'nun nüfusu demektir. Bütün herkesi sınır dışı etmeyi öngörmek herhalde aptallığın ötesinde bir şey olsa gerekir."(ANKA)