Pardon Filmi Gerçek Oldu

Pardon filmi, Muğla'nın Bodrum ilçesinde gerçek oldu.

Pardon filmi, Muğla'nın Bodrum ilçesinde gerçek oldu.

Bodrum'da bir çay ocağında çalışan Sadettin Şam, suçsuz yere hapse atıldı, 9 yıl sonra suçsuzluğu anlaşılınca pardon denilip tahliye edildi. 2001 yılında kimliğini kaybeden Şam'ın başına gelmeyen kalmadı. Denizcilik yapan Şam'ın cüzdanını kaybetmesi 9 yılına maloldu. Cüzdanını dolandırıcılara kaptıran Şam, hiç haberi olmadan kurulan bir şirketin sahibi olarak gösterildi, adına alınan çekler yüzünden hapishaneye girdi. Silivri Cezaevinde yatan Şam, içerideyken annesini, babasını, ailesini kaybetti. Yıllarca hapiste yatan talihsiz adam suçsuz olduğu anlaşılınca serbest bırakıldı.

Reklam
Reklam

DOKUZ YIL HAPİS YATTI

Dokuz yıl sonra mahkemece çeklerin üzerindeki imzaların kendisine ait olmadığı anlaşılan Sadettin Şam, özgürlüğüne kavuştu. Yapılan hatanın ardından Şam'dan sadece özür dilendi.

Gözyaşları içinde başından geçen olayları anlatan Şam, şöyle konuştu: "2001 yılında pasaportumu ve ehliyetimi çaldırdım. Kimliğimi kullanarak benim üzerime şirket kurmuşlar. Benim haberim yok. Bir gün emniyetten geldiler ödenmemiş çeklerin var dediler ve beni alıp cezaevine götürdüler. Daha bir dava bitmeden yeni çeklerle gelen yeni davalar ve birbirine eklenen cezalarla suçsuzluğumu kanıtlayamadım." Toplam dokuz yıl yattığını anlatan Şam, sözlerini şöyle tamamladı: "Ailemi evimi,işimi her şeyimi kaybettim. Suçsuzluğumu anlatabilmek için dilekçe üstüne dilekçe yazdım. Sonunda hakim kriminal inceleme istedi ve imzanın bana ait olmadığı anlaşıldı. Verilen raporla çeklerdeki imzaların bana ait olmadığı anlaşıldı. Tahliye edildim. Ancak şimdi ne gidecek bir ev ne de kimsem var. Annem, babam ardı ardına vefat etmişler bana söylenmedi, hastanede denildi. Tahliye edildiğimde annemi, babamı kaybettiğimi öğrendim. Ben 9 yılımı geri istiyorum, annemi, babamı, ailemi, işimi istiyorum bana yardım edin."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: