Pardon! Yanlışlıkla 105 Gün Hapis Yatmışsınız.

Ferhan Şensoy'un unutulmaz filmi 'Pardon' bir kez daha gerçek oldu!

İzmir'de uyuşturucu sattığı iddiasıyla, 3 arkadaşı ile birlikte yakalanıp tutuklanan ve 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Mustafa Çağrı Demir, ilk duruşmada beraat etti ve haksız yere tutuklu kaldığı 105 gün için hazineye karşı 50 bin liralık tazminat davası açtı.

Midye Yerken Uyuşturucu Operasyonundan Gözaltına Alındılar

Bir barda güvenlik görevlisi olan 20 yaşındaki Mustafa Çağrı Demir, geçen haziran ayında iş arkadaşı A.G. sokakta midye yerken, yanlarına N.I. ile G.E. geldi. Dört kişinin yanına beş dakika sonra polis gelip kimlik kontrolü yaptı. Üzerlerinde suç unsuru herhangi bir şey çıkmayan arkadaşlar midye yemeye devam etti. Kısa bir süre sonra Demir ve arkadaşları gözaltına alındı.

Reklam
Reklam

Hazineye karşı 50 bin lira tazminat istemiyle dava açtı.

Bir apartmanın bahçesinde, içinde farklı uyuşturucu maddeler bulunan poşet ele geçirildi. Adliyeye sevk edilen zanlılardan Mustafa Çağrı Demir ile A.G. tutuklanırken, diğer iki kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Dört kişi hakkında "Uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasında dört sanık da beraat etti. 105 gün tutuklu kalan Mustafa Çağrı Demir, avukatı Tolga Turgut aracılığıyla haksız yere hapis yattığını belirtip, hazineye karşı 50 bin lira tazminat istemiyle dava açtı.