Paris Zanlısının Köylüleri: Buradan Gideli 30 Yıl Oldu, Biz Çocuğu Tanımayız

Sayın Abonemiz, "Paris zanlısının köylüleri: Buradan gideli 30 yıl oldu, biz çocuğu tanımayız" başlıklı haberimiz...

Sayın Abonemiz,
"Paris zanlısının köylüleri: Buradan gideli 30 yıl oldu, biz çocuğu tanımayız" başlıklı haberimiz sehven "Paris'te öldürülen PKK'lının köylüleri, köyün adının lekelenmesini istemiyor" diye servis edilmiştir. Haberimizi düzelterek tekrar servis ediyoruz. Haberimizin bu son halini dikkate almanızı rica ederiz.
Saygılarımızla.

Paris’te 3 PKK’lının öldürülmesi olayında baş şüpheli olduğu belirtilen Ömer Güney’in nüfusa kayıtlı olduğu Sivas’ın Şarkışla ilçesine bağlı Polatpaşa köyü, olayın şaşkınlığını yaşıyor. PKK'lı Güney'in köylüleri, yaşadıkların yerin bu olayla lekelenmesini istemediklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Ömer Güney’in babası İsmet Güney’in 1989’a kadar oturduğu Şarkışla’ya bağlı Polatpaşa köyü sakinleri, İsmet Güney’in 30 yıl önce köyden ayrıldığını, çok temiz bir aile olduğunu dile getirdi.

Eski adıyla Tuzla köyü olarak bilinen köyün sakinlerinden Abdullah Öztürk, köylerinden çok memur çıktığını belirtti, böyle bir olayın olacağını kimsenin beklemediğini söyledi. Ailenin çok temiz olduğunu, babasını tanıdıklarını kaydeden Öztürk, “Belki kafasını yıkamışlardır. Buradan gideli 30 yıl oldu. Biz çocuğu tanımayız. Küçüktü o zaman. Babası Şarkışla Türkiye Elektrik Kurumu'nda (TEK) çalışıyordu." dedi.

Babası İsmet Güney’in 1989 yılı gibi Fransa’ya gittiğini, sonra da çocuklarını götürdüğünü anlatan Öztürk, "Bu olay bizi şok etti, böyle bir olaya karışacağını kimse bilmiyordu, çok temiz bir aileydi. Biz köyümüzün adının böyle bir şeyle lekelenmesini istemiyoruz. Köyümüzün adı Kıbrıs çıkarmasını yapan Fazıl Polat’tan geliyor.” şeklinde konuştu.

İsmet Güney ile yıllarca kapı komşuluğu yapan Kemal Yılmaz da köyün adını Kıbrıs çıkarmasını yapan paşadan aldığını belirterek,” İsmet Güney ile yıllarca beraber ikamet ettik. Ömer’in babası ile yaşıtız. İlkokulu beraber bitirdik. Çok iyi biriydi, temiz bir aile çocuğuydu. Vatana millete hayırlı biriydi. Kendisi köyden en az 30 yıl önce gitti. TEK’te çalışıyordu, sonra Fransa’ya gitti, ondan sonra pek görüşmedik. Sadece izne geldiğinde görüşüyorduk.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: