Parisli modacılar Afrikalı çocuklar için yarıştı

PARİS (İHA) - Paris'in dünyaca tanınmış modaevleri UNICEF'in organizasyonunda üçüncü dünya ülkelerinin yoksul çocukları için yarıştı.

Her yıl gerçekleştirilen etkinlik kapsamında hazırlanan oyuncak bebekler, şık bir şekilde giydirilerek, oyuncak bebek koleksiyonu yapanlara açık arttırma usulü satılıyor ve elde edilen gelir UNİCEF himayesindeki Afrikalı çocuklara aşı ve ilaç parası olarak aktarılıyor. Fransa'nın başkenti Paris'teki tanınmış modaevleri, her yıl UNICEF tarafından düzenlenen yardım organizasyonunda yerlerini aldı. Modaevleri, hazırladıkları 88 adet değişik oyuncak bebeği giydirip, Paris'in prestij müzayede salonu Hotel Drouot Montaigne de açık arttırma usulü satarak Afrika'daki hasta çocuklara aşı ve ilaç parası topladı. Paris sosyetesi, Afrikalı çocuklara yardım etmek amacıyla düzenlenen açık arttırmaya katılarak, Parisli modaevlerinin hazırladıkları birbirinden ilginç ve koleksiyon değeri olan oyuncak bebeklere sahip olabilmek için bir birbirleriyle adeta yarıştı. 300 Euro'dan satışa sunulan şık giydirilmiş oyuncak bebekler, 13 bin Euro'ya kadar alıcı buldu.

Reklam
Reklam

Açık artırmada ilgi olan ve Türk modacı, Dice Kayek Modaevi'nin stilisti Ece Ege tarafından giydirilen "Karların küçük perisi"nin, Kasım 2006 doğumlu ve Akrep burcundan olduğu açıklandı. Oyuncak bebeğin üzerindeki elbisesi, ipek organzadan hazırlanmış olup üzerine el işlemesi kristal incilerle bezenmiş. Haut Couture tarzında dikilen bebeğin üzerinde ipek, saten ve duşeş kumaştan yapılan yakasında beyaz vizon kürk ile fiyonk yapılmış beyaz kurdeleli kaftan bulunuyor.

UNİCEF'in geçen yıl düzenlediği açık arttırmada, Türk Modacı Dice Kayek'in hazırlayıp giydirdiği oyuncak bebek, açık arttırmanın en pahalı bebeği olarak Fransızların ünlü şarkıcısı Johny Hallday'ın genç eşi Laeticia Hallyday tarafından 5 bin Euro ödenerek satın alınmıştı. Afrikalı hasta çocuklara yardım amacıyla ve bebek koleksiyonu için bu yıl ki açık arttırmaya da katılan Hallyday, Türk Modacı Dice Kayek'in hazırladığı bebeğe 9 bin Euro ödeyerek, satın aldı. Karların küçük perisi isimli bebeğin bu yıl da organizasyonda satılan en pahalı bebek olduğu bildirildi. Zira, Dior Modaevi'nin hazırladığı bebek 13 bin Euro'ya satıldı ancak alıcının modaevinin sahibinin kızı olması, gecenin en yüksek fiyata satılan bebeği olarak Türk Modacı Dice Kayek'inki gösterildi.

Reklam
Reklam